jannikiel Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Opinie o tych motocyklach są jak najlepsze Wlasnie wczoraj wyciagnalem silnik z CBR 1000- z 1996 roku, wali albo na korbie, albo w glowce korbowodu, wiec każda opinie o sprzetach trzeba najpierw potwierdzic bardzo dokladnie. Walenie objawialo sie tluczeniem od mniej wiecej 3500- 5000 obr.i dalej nie ustaje przy wyzszych. wiec silnik do remontu. Z prawej strony pod plastikowym deklem byla jakas totalna przerobka- dotoczona szajba itp.- delikatne pekniecie bloku - pocil sie tam silnik- wiec moto bylo z tej strony bite- lezał na na boku i wył nie dostal smarowania i potem został sprzedany memu znajomemu- ktory nie za bardzo sie zna, no i tera trzeba naprawiac. Tak wiec dokladnie sprawdz motocykl przed kupnem. Tak wogole to CBr to ciezkie bydle i zatankowana wazy prawie 270 kg no i pali wcale nie tak malo- w porownaniu z CBR VFR jest bardziej oszczedna , wiem bo brat ma i ja tez jezdzilem. Pzdr.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Następca ma 135 KM a nie 100 i jest dość gruntownie przebudowany. SC21 tez ma 135KM i akurat w tym sie nie rozni od SC24.jak będziecie widzieć Virusa pozdrówcie go ode mnie (przypomnijcie mu, jak przez kilka dni spalismy w jednym boksie na Endurance w Brnie, poukładanie między motocyklami )Pozdrowie i przypomne ;) ale ma jeden minus .. to spalanie Paru kumpli je mialo i wcale duzo nie palily:na miejscu ok.7-8 a w trasie 5-6 wiec to chyba nie jest duzo jak na 270 kg tysiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 Co do CBR 1000f - moim zdaniem zajebiste moto, do turystyki jak znalazł. A VFR? jak dla mnie też kapitalny motocykl do szybkiej turystyki, ale mozna i po mieście pośmogać. W nastepnym SM będzie tekst na ten temat (czyli juz za kilka dni :-)). Pozdrawiam, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2004 No ale 5-6 litrów przy jakiej przelotowej? bo chyba nie powyżej 150 km/hPrzy ok.150-160km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notofru Opublikowano 15 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2004 Witam, A właściwie, skoro kolega tak dobrze wspomina XJ-te 600, to czemu by nie wziąć pod uwage większej siostry, XJ 900? 98KM, 250 kg, super wygodne siodło, wyprostowana pozycja kierowcy (a i pasażer nie może narzekać), bardzo żywotny silnik, umiarkowane spalanie - słowem świetne moto do turystyki i bez problemu dostaniesz go za 9k pelenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 15 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2004 Poniewaz XJ 900 to tylko Diversionka i na taka sie szykowalme ale ponizej 12k pln cos wartego uwagi jest strasznie trudno znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 15 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2004 tamte iebardzo mi sie podobaja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 15 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2004 a ja Ci polecam Kawasaki ZZR1100...latałem takim 3 sezony..rocznik 94 bardzo dobrze wspominam ten motocykl...całą Polskę nim zjeździłem...wygodny, szybki...bardzo szybki..., pięknie elastyczny...(chociaż ja miałem dynojety i sportowy układ wydechowy)..., wbrew pozorom oszczędny...(jeśli nie odwijasz za mocno) w przedziale 120-140 km/h pali ok 5 litrów... przy 200 to już wir w baku...mój miał ok 70 tys. żadnych awarii ...poza padającym sprzegiełkiem jednokierunkowym rozrusznika...jego wada to...lubi dobre drogi...i trochę cięzki...ale podczas jazdy masy się nie czuje...i jest najładniejszy wizualnie z tych wszystkich opisywanych wyżej...chodzi o roczniki po 93 roku (ale to subiektywna opinia).. pozdro. udanego zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi