madafuckk Opublikowano 16 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 Witam !Mam problem ponieważ mój brat chce kupićz Niemiec Honde CBR100f ale niwiem jaki są kosztyoclenia itpChciałbym się dowiedzieć ile to wszystkobędzie kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 16 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 Cześć!Ten temat był już wałkowany i możesz poszukać w starszych postach (w dziale jak kupić), ale że niedawno sam sobie zciągałem, to w skrócie:- cło 9%-podatek VAT 22%-tłumaczenia 50-100 PLN- przegląd ok. 150 PLN- rejestracja 1150 PLN (tablice, książka, dowód)Ale można pokombinować - poszukaj dobrze na forumPozdrawiam i powodzeniaDyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Stycznia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 rejestracja 1150 PLN (tablice, książka, dowód)Co Ty??? Serio 1150 peelenów za rejestrację takiego moto? Wierzyć mi się nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 16 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2003 Cześć!Niestety tak, ponieważ książka kosztuje 1000 zł. Istnieje ewentualność zapłacenia 500 zł, ale jak się ma ważny dowód z zagranicy (koszt np. w Niemczech 80 EUR i trochę bieganiny), to i tak jest różnica tylko ok 130 zł mniej. :cry: Dyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 17 Stycznia 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2003 Przerąbane. To naprawdę trzeba mieć kupe szczęścia, żeby moto z zagranicy przywieźć i żeby to była okazja. Jak dodasz wszystkie koszty to się może zrobić połowa wartości motocykla. Kurde, wejdźmy już do tej Unii - może będzie taniej... :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2003 pisze swoj watek a odpowiedz znajduje w innym, ale spoko. powiem tyle : przej**ane !Dyzio mam nadzieje ze sprzet bedzie wart calej tej bieganiny i dodatkowych kosztow (nie ma tlumaczen) :D , ale najgorszym gwozdziem do trumny jest ta pierdolona ksiazka pojazdu warta 1000 zl. :) Jak to wszystko pododaje to sie zastanawiam czy jakiegos VZ800 krajowego nie kupic, roznica w cenie bedzie minimalna :) :evil: :evil: :D ps. Dyzio jeszcze ten twoj kumpel sie miga od sprawdzenia moto w serwisie, ale jak nie sprawdzimy to poprostu nie kupie i juz. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 17 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2003 Cześć!Jak różnica niewielka to tym bardziej warto sobie sprowadzić :) :evil: Niestety, nie jest to taki bliski kumpel żebym mógł go zmusić :D Gość sprowadził mi i bratu dwa motocykle i się nie nacieliśmy. Ten VX wyglądał bardzo przyzwoicie i niestety nie wiem dlaczego nie chce żebyś go sprawdził w serwisie :) Dzisiaj jest super pogoda w Poznaniu i jutro też ma być, może byś wziął jakiegoś mechanika i po prostu przyjechał. :evil: JA DZISIAJ POŚMIGAŁEM :D PozdrowieniaDyzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2003 to nie takie hop siup, mam do Was 500 km a pozatym pracuje w sobote do 12.00, mam czas tylko w niedziele i wtedy przyjade. Co do sprawdzenia to nie powiedzialem ze on nie chce ,tylko przyjedzie pozno wieczorem w srode a serwisy beda juz pewnie pozamykane :). Nie ma gdzie zostawic moto do nastepnego dnia, a jak mu proponowalem garaz to nie chce. Z kolei ja nie chce placic za sprzeta bez sprawdzenia go (geometria). Jak sie w niedziele nie dogadamy to trudno sie mowi i bede szukal gdzie indziej. Tak czy inaczej moze go namowie do zostawienia gdzies na parkingu strzezonym albo cos w tym rodzaju, a rano sobie w czwartek spokojnie do serwisu podskoczymy. p.s. mechanik mechanikiem, a przyrzad do pomiaru geometrii przyrzadem, raz sie juz kiedys naciolem i nie chce powtarzac tego bledu. Mechanik geometrii na "oko" nie zmierzy, zreszta sa sposoby na sprawdzenie tego bez przyrzadow (jazda z puszczona kierownica) ale ja chce oficjalnie i jesli bedzie ok to ja zaplace za sprawdzenie. Mam jednak nadzieje ze gosc chce zarobic i zgodzi sie na moje warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi