przemek96 Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Noo SSP ciekawszy niż SBK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 6 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 (edytowane) No bo jak Bauti, odfrunął, to ciekawsze rzeczy działy się z tyłu, hehehehe... Bautista jechał jakby w innym wyścigu 😉 Podobnież Petrux pojedzie fabrycznym Desmoseidici za Bestię w Le Mans, może jednak lepiej było zaproponować, Bautiemu? Edytowane 6 Maja 2023 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Za dużo ma do stracenia w razie wywrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 6 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 (edytowane) No fakt, Petrux sobie jeżdzi, a Bauti walczy o konkretne wyniki..., Ciekaw jestem, akcji Bassani- Rinaldi...idę poczytać...Rinaldi w ostrych słowach skomentował zachowanie Alexa B., i jeszcze, ze ten go potem w paddocku nie przeprosił, no Bassani stwierdził, że przez zamieszanie po wyścigu, nie miał czasu porozmawiać z Rinaldim, i zresztą wszystko odbyło siw w normalnych warunkach wyścigowych on trącił mnie, ja mu wjechałem pod łokieć... ale szczerze ton glosu Rinaldiego powiedzmy średnio mi sie podobał - gwaiazdorzy czy co... a rękę to se wczesniej chłodził, jeszcze przed wyścigiem, to trochę zełgał, że to przez Basaniego... Superpole Race, wygrał Bautista, drugi Toprak, a 3 A. Locatelli, ponieważ Rea się wywrócił na ostatnim okrążeniu...Rinaldi niexle jechał, ale chyba skonczyły mu się opony i spadł na 8 miejsce, Bassani dojechał 10....ciekawe, czy po południu nie będzie padac... II wyścig Supersportów Sofoglu, Manzi( musiał oddać miejsce na pudle Schrotterowi), Schrotter, Buledze na 1,5 kółka przed metą zdech motór, a jechał 4, z nadzieją na walkę o pudło... ehhhhh , Bayliss, ma uszkodzona na ostatniej rundzie stopę i to było widać, podniósł się z 17 miejsca na 12, a potem spadał, w końcu wyjechał poza tor i koniec zabawy.... Czekamy na II wyścig Superbików... Wygrał Bauti, drugi niespodziewanie Toprak, który na ostatnim zakręcie wyprzedził zdezorientowanego Rinaldiego - który miał jedno okrążenie wczesniej ponad 3 sekundową przewagę nad Turkiem... Bassani dojechał 12 .... Edytowane 7 Maja 2023 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Toprak opuszcza Yamahę z końcem sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 A to ciekawe... ale juz wczesniej chodziły słuchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 I idzie do BMW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Misano Superbiki: Bauti, Rinaldi, Toprak.... Petrux dobrzej jechał, miał ochotę powalczyć z Turczynem, ale przesadził i poszedł w tataraki.. Supersporty: Bulega, Manzi, Caricasulo.... W padokach Ducati pojawił się i Dommenicali i Tardozzi a prosessore GiGi też był... P.S. Taka obserwacja, Ducati Bautisty ma poobcinane obroty, a dokłada gościom z tyłu równo, trzeci Toprak prawie 9 sek. , 4- Bassani- ponad 14 sekund...Rea gdzieś ponad 18 sekund, w stosunku do poprzedniego roku, Bauti jeszcze bardziej dokłada rywalom... skończyła się im para, czy Bauti+ Ducati to idealny team 🙂 Superpole Race przerwany z powodu incydentu wyścigowego między Petruxem a Lecuoną, Petrux najwyrazniej dzisiaj nie miał dnia, najpierw po jego manewrze wywalił sie Aegeter z Gardnerem, potem musiał wykonać longlap penalty, i atakując Ikera dotknąl jego tylnej opony w wyniku obaj się wywalili... ale po mojemu można te przypadki uznać za incydenty wyścigowe...bo to są wyścigi a nie gra w bierki... Bauti pierwszy, za nim wkurzonyz powodu czerwonej flagi Turczyn, potem Rinaldi... Supersporty: Bulega na ostatnim okrążeniu przegrał walkę o 1 miejsce, ze S. Manzi...3 -M. Schrotter na MV Agusta... Bayliss fuksem ( z powodu wywrotek zawodników przed nim) ukończył na 11 miejscu... Musie jeszcze troche pojeździć... wszystko przed nim wszak ma dopiero 19 lat.... Czekamy na 2 wyścig SBK Zaskakująco, zamiast Rinaldiego na podium mamy Bassaniego, a to z powodu uderzenia w tyle koło Turczyna, tzn Rinaldi uderzył Topraka i sie wywalił... Dominacja zwycięskiego Bautiego ogromna, ponad 8 sekund nad Toprakiem, Bassani 18 sekund... Edytowane 3 Czerwca 2023 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Dopiero teraz pooglądałem drugi wyścig SSP, działo się 😀 Manzi na tej r6 to jak na jakimś rowerku śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Bauti osiągnął na testach czas o 0.3 sek gorszy niż Bastianini w zeszłym roku. Jest dzik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Donnington Park, tradycyjnie premiowani są tu brytyjscy kierowcy, którzy znają ten tor oraz zmienność pogody najlepiej... Pole Position o mały włos wygrał Rea ( z nowym rekordem toru), potem Bauti i ...Petrux... ale chciałbym dodać, że w końcówce Bauti, mógł pobić nowy rekord toru, ale za szybko w prawy zakret wjechał, i musiał wyjechać w żwir... gdzie się przewrócił i tyle z tego wyszło... SuperSporty Bulega z nowym rekordem toru- 1min.29,323 sek, potem Montella i Manzi... ciekawostka cała trójca pobiła rekord jeszcze K. Sofuoglu jeszcze w 2015 roku... no i pomyśleć, że 20 lat temu, Superbiki jeździły tu 1.34 (!) Co tu dużo gadać nasi wygrali, znaczy Ducati w WSBK i WSSP 😉 hahahhahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Ale fajny początek wyścigu, potem fajno się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2023 W Donnington ostatni raz na Ducati 2 wyścig wygrał Carlos Checa w 2011 roku... 12 lat temu hehehe... Dzisiejszych wyścigów na żywo nie będę oglądać, tylko potem powtórki...ponieważ czeka mnie odprowadzka Marty w stronę Giżycka heheh W 2 wyścigu Supersportów Superpodium: 3x Ducati - Bulegasss, Montella, Caricasulo i w 2 wyścigu Superbików: Bauti, Toprak i pierwszy raz na podium Petrux I Super się oglądało, ale nadal nie wiemy o stanie zdrowia Syksa i Rinaldiego... Tom wykonał potężny high-side, i jeszcze oberwał motocyklem, a z tyłu Rinaldi potrącony przez kogoś, wyleciał na trawę prosto w leżącą maszynę Syksa, ale po przewrotce widziałem jak siedział i cos pokazywał, Baz jako trzecia ofiara tego incydentu, podleciał do siedzącego Syksa i pokazywał by udzielić mu pomocy... ehhh...mam nadzieję, że nic powaznego.... No i Stoprak okazał się "srak" Już skomentował : widzieliście jak Bautista na prostej mnie wyprzedził, potrzebna jest zmiana przepisów.... a jak wygrywał mistrzostwa w 2021 to jakoś nikt nie walczył o zmianę przepisów...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 3 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 W przyszłym roku na pewno coś zmienią, początek wyścigu fajny, potem Bauti złapał rytm 😀 zaraz po wyścigu Toprak mówił że opona przednia łapała chattering i musiał odpuścić.. to pewnie też wina Ducati 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 3 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Ołowiu dołożą Ducatom? Tylko gdzieś na dole owiewki... Tutaj w Donnington przeciwnicy Ducati narzucając limity obrotów, zapędzili sami siebie w kozi róg, ponieważ Ducatisti popracowali nad momentem i lepszym wyjściem, i efekt był taki, że Bauti znowu pobił rekord toru....jedyny minus jaki zauważyłem, Ducati zrobił się narowisty jak w 2019... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi