RJami1 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 When I drive my motorcycle in first gear without applying gas, for example, on a residential street, I have an issue where my revolutions alter a lot and there is a "jerking" effect because if they are higher, I accelerate, and if they are lower, I slow down. Can you stop them from waving in any way? Or how do they wave without changing their speed as a result? Because if it weren't jerking, I wouldn't mind the fluctuations in RPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 On 12/21/2022 at 7:53 AM, trampolajna said: W warsztacie wymieniłam zębatkę, bo czytałam na necie, że dzięki temu będzie żwawiej przyśpieszał spod świateł. No i zmieniłam tę tarczę hamulcową. Chłopak zrobił mi też podgrzewane manetki i w sumie tyle. Wszystko jedno, sama tego nie sprawdzisz ( chyba ze piszesz sie na przegladniecie calej instalalcji zasilajacej wtrysk i wszystkich zwiazanych z tym czujnikow ) wiec za duzego wyboru nie masz. Rozumiem ze obroty faluja zarowno na postoju jak w czasie jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Rozumiem ze obroty faluja zarowno na postoju jak w czasie jazdy?Też czekam na tą informację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trampolajna Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 W dniu 22.12.2022 o 21:45, Adam M. napisał: Rozumiem ze obroty faluja zarowno na postoju jak w czasie jazdy? + @_Jerry_ Falują tylko w czasie jazdy. Na postoju są względnie równe. Trochę się wahają jak jest silnik niedogrzany, ale potem już wskazówka praktycznie stoji w miejscu na tych samych obrotach. Cytuj Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałem", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku". source: temysli.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ten typ tak ma...i żadne cuda na kiju nie pomogą, w serwisie podepną pod chiński komp serwisowy i albo się uda , albo nie, mogą jeszcze wymienić wtrysk, ale to tyle pomoże co zdechłemu koniowi bat na zad... przerabiany temat... a jak na gwarancji, to proponuję się tam udać i tyle, modyfikacje przeprowadzone w tym motocykielku są nieistotne... dla gwarancji... Po zrobieniu prawka, trzeba kupić cóś japońskiego i tyle... Wesołych świąt i mądrych decyzji zyczę 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi