maniek1809 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Potrzebny mechanik to ustawienia gaźników Dniepr MT10 79r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Napisz chociaż w jakiej okolicy szukasz osoby znającej temat. Trudno się odezwać gdy nie wiadomo gdzie ciebie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1809 Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Jestem z okolic Kalisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Niestety ja jestem z drugiego końca Polski. Szukaj pomocy na forach specjalistycznych np. redmotorz.eu. A na marginesie co dolega gaźnikom i motocyklowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1809 Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 5 godzin temu, HD1940 napisał: Niestety ja jestem z drugiego końca Polski. Szukaj pomocy na forach specjalistycznych np. redmotorz.eu. A na marginesie co dolega gaźnikom i motocyklowi? Nie mam pojęcia co się dzieją z motorem obroty falują tak jakby na jeden prawy tłok słabo palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Skąd pewność że problem leży w ustawieniu gaźnika? Może jest problem z ciśnieniem sprężania, albo z iskrą na świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1809 Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 28 minut temu, Stefan Kowalski napisał: Skąd pewność że problem leży w ustawieniu gaźnika? Może jest problem z ciśnieniem sprężania, albo z iskrą na świecy? Heh zapomniałem dodać że prawdopodobnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 No to te przyczyny ( sprezania / iskra ) trzeba sprawdzic przed ruszaniem gaznikow. Pamietam moje walki gaznikowe z Dnieprem kolegi ktore calkowicie znikly po zalozeniu elektronicznego ukladu zaplonowego produkcji pewnego pana z Poznania. Motur zaczal rowno pracowac na wolnych i ladnie sie wkrecal na obroty. Bylem tak pozytywnie zaskoczony ze zamowilem taki sam uklad do mego BSA. Czyli najpierw cisnienie sprezania potem luzy zaworowe, potem regulacja dynamiczna zaplonu a na koncu gazniki. Jaki uklad zaplonowy masz w swoim Dnieprze? Jesli to oryginal na przerywaczu to mozesz spodziewac sie roznych niespodzianek w zwiazku z b. niska jakoscia czesci. Z kolei objaw falowania obrotow wskazuje na lewe powietrze dostajace sie do gaznikow, tak ze troche pracy przed toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi