busko22222 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Witam . Mam problem z Suzuki Bandit 600 z 2001 roku.a mianowicie . Motocykl odpali chodzi pięknie jeździ skręca hamuje. Po przejechaniu 20 albo 100 km zaczyna szarpac w końcu gaśnie i nie można go odpalić . Ostygnie znowu działa . Gazniki po czyszczeniu i regulacji . Co może być przyczyną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Jak zgaśnie i nie chce odpalić to odkręć korek w zbiorniku paliwa. Jeśli odpali to wina odpowietrzenia zbiornika. Jeśli nie odpali to wykręć świece i zobacz czy mokre, czy suche, czy jest iskra i jaka jest ta iskra. Możliwe, że masz gdzieś problem z elektryką: czujniki, moduł, ładowanie - jak się któryś z elementów nagrzeje to zaczyna fiksować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busko22222 Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Otwieranie korka wlewu paliwa nic nie daje . Świece po wykręceniu są suche. Iskra taka że konia by zabiły . Nie wiem czy to może być problemem ale mam założony dodatkowy filtr paliwa . Ale ostatnio jak mi zgasł to w filtrze paliwo było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Pytanie czy ten filtr już był czy sam dokładałeś. Bo dokładanie filtrów tam gdzie producent ich nie przewidział to zły pomysł, zwłaszcza w gaźnikach zasilanych paliwem podciśnieniowo lub grawitacyjnie. Dołożony filtr powinien być jak najbardziej w pozycji pionowej - jak będzie bliżej poziomu niż pionu to najczęściej jest problem. Do głowy jeszcze mi przychodzi problem z kranikiem podciśnieniowym i zapchany / popękany któryś wężyk z podciśnienia. Odepnij wężyk od kranika, podstaw coś, daj na PRI i zobacz czy poleci paliwo. Jak tak to położenie PRI działa, zrób jazdę testową i w momencie gdy nastąpi to samoczynne zgaśnięcie to daj kranik na PRI, odczekaj z 10 - 15 sekund i spróbuj odpalić. Bo skoro świece suche to raczej masz problem z dostarczaniem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busko22222 Opublikowano 30 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Dodatkowy filtr paliwa był założony przez poprzedniego właściciela. Chłop miał problem z rdzewijacym zbiornikiem paliwa. Kranik jest sprawdzony membrana jak nowa podciśnienie też sprawne bo sprawdzałem . Wywaliłem ten dodatkowy filtr i czekam na pogodę aby wyjechać sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 A króćce jak wyglądają? Zazwyczaj dają jednak problemy z regulacją gaźników, ale rożne rzeczy widziałem. Czasem cewki mogą powodować takie problemy, zwłaszcza na etapie jak tylko szarpie nie zobaczysz na oko jest problem z iskrą. No i jako że to gaźnik to wszystkie podciśnienia łącznie z przewodami odmy do przejrzenia. Czy nie ma pęknięć. Przewód paliwowy nie jest gdzieś zapchany lub przełamany? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 W dniu 30.07.2022 o 09:41, Qadrat napisał: Jak zgaśnie i nie chce odpalić to odkręć korek w zbiorniku paliwa. Jeśli odpali to wina odpowietrzenia zbiornika. Jeśli nie odpali to wykręć świece i zobacz czy mokre, czy suche, czy jest iskra i jaka jest ta iskra. Możliwe, że masz gdzieś problem z elektryką: czujniki, moduł, ładowanie - jak się któryś z elementów nagrzeje to zaczyna fiksować. Badaj ten trop - po mojemu to będzie to. Jakby miał problem z zasilaniem paliwem, to jechałby o wiele krócej. Także sprawdzaj elektrykę i sugeruję najpierw układ zapłonowy a dopiero potem ładowanie. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi