Daniel Quattro Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tutaj zupełnie nowy i w dodatku jestem kompletnie zielony w temacie motocykli. Od 14.07 jestem szczęśliwym posiadaczem YAMAHY XVS 1100A CLASSIC z 2003r. Jest to w sumie moj pierwszy motocykl w życiu.. Gdzieś tam kiedyś za małolata miałem jakieś MZ 150, potem 250 oraz JAWĘ 350 TS, ale tego nawet nie liczę. Praktycznie od 20 lat nie miałem, ani w sumie nawet nie siedziałem na motocyklu… Zawsze gdzieś mi się tam marzyły choppery, w szczególności Kawasaki VN800 oraz DragStar-y 650 i 1100, ale jakoś nigdy nie kupiłem (do tej pory ) Zawsze można znaleźć milion wymówek (praca, żona, dzieci, brak prawka, po co, na co itd…) Dziś mam 41 lat (za miesiąc 42), DragStar 1100 zakupiony, prawko za ok. 2 tygodnie powinno być gotowe (byście widzieli zdziwione miny w szkole nauki jazdy jak zobaczyli moje prawko, wszystkie kategorie tylko „A” brakuje) Moj motocykl: - Yamaha XVS 1100A Classic - Jestem drugim właścicielem, pierwszy ojciec kolegi miał motocykl od nowości,- Wszystkie rachunki itd. dostałem z motocyklem - Bezwypadkowy itd. - Maly przebieg, udokumentowany- Motocykl bardzo długo stał w garażu nie ruszany, kolega go jednak w tamtym roku na wiosnę doprowadził do stanu używalności (od tego czasu zrobił 1000km, potem kupiłem go ja)- Świeży serwis zrobiony w lipcu tego roku- Świeży przegląd również zrobiony - Motocykl w sumie 100% oryginalny (dodatkowe reflektory i gmole zamówione wraz z Yamaha u Dealera)- Kolega, po „wybudzeniu” motocykla zrobił kilka rzeczy „pod siebie” tj. założył szersz gmole, zmienil kierownice, zmienil przednie nadkole, siedzenie zamienił na solo- Wszystkie oryginalne części otrzymałem z Yamaszka Przeróbki w planie: - Jeszcze nie wiem, ale chciałbym pójść w kierunku Bobber, chyba, ze coś mi się zmieni… (nie wiem jak to będzie z tyłem) Na początek to by było na tyle, jeszcze raz witam wszystkich i szerokości oraz bezawaryjności życzę. Pozdrawiam, Daniel Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Witam Ale nie bardzo rozumiem dlaczego chcialbys przerabiac motocykl, ktory i tak wyglada z lekka bobberowato, zamiast uzytkowac go w stanie w jakim jest? Przerobki ramy i zawieszenie duzo kosztuja i rzadko dobrze wychodza. Ja bym po prostu jezdzil jak najwiecej i nic nie przerabial. Przerobki latwo jest zaczac, ale b.trudno skonczyc, tym bardziej gdy sie tego przedtem nie robilo. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Pewnie i tak nic z tego nie będzie, bo z tego co widziałem w necie, trzeba ciąć ramę. Wiec chyba „Bobber”-a nie będzie, bo:- po pierwsze nie chce robić czegoś, po czy się nie da wrócić do stanu oryginalnego- po drugie, mieszkam w Austrii i taka ingerencje trzeba by już było zrobić przez TüV, a z nimi bywa różnie… Zobaczymy, na razie będzie taka, a czas pokaże co się wymyśli… Na razie muszę znaleźć białe/przydymione szła kierunków i daszki nad lampami…Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Niedzielne popołudnie, znalazło się trochę czasu na czyszczenie motocykla Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Hej, czym czyścisz białe pasy na oponach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Znajomy w swojej armaturze stosuje plaka do tych pasów, zachwalał że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Hej, czym czyścisz białe pasy na oponach? Ako Pads, można kupić na Amazon, albo poszukaj czegoś podobnegoGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Fajno, zamówię sobie, dzięki 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Fajno, zamówię sobie, dzięki Polecam, w paczce 12 sztuk, 1 spokojnie starcza na wszystkie cztery powierzchnie… Moczysz tylko trochę w wodzie i delikatnie szorujesz okrągłymi ruchami… potem spłukać i oponki jak nowe …takie tam dziś po pracy……a przy okazji ile wam pala wasze DragStar-y ??u mnie na razie 4.9 L/100kmGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Takie tam sobie…Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 …jesiennie Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cafe Rider Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 O gustach się nie dyskutuje, ale w mojej opinii: miło popatrzeć, to piękna, stylowa maszyna. Ma klasę. Z mojego punktu widzenia trochę szkoda byłoby ją przerabiać. Szykuje się piękna pogoda na weekend (u Ciebie też 🙂, sprawdziłem) - więc pozdrowienia, Daniel, szerokości! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 13 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 O gustach się nie dyskutuje, ale w mojej opinii: miło popatrzeć, to piękna, stylowa maszyna. Ma klasę. Z mojego punktu widzenia trochę szkoda byłoby ją przerabiać. Szykuje się piękna pogoda na weekend (u Ciebie też , sprawdziłem) - więc pozdrowienia, Daniel, szerokości!Minęło trochę czasu i zmieniłem trochę zdanie tj. tył zostaje, bo nie mam zamiaru ciąć ramy. Zastanawiam się raczej nad kosmetycznymi przeróbkami… co mi chodzi po głowie - wydech, żeby grało- przeniesienie rejestracji na bok- inne kierunkowskazy- inne światło tylne (lub 3 w 1)- zastanawiam się tez nad kanapa od HD (coś w tym stylu)Zobaczymy jak będzie, coś trochę porobie, nawet jeżeli tylko kosmetycznie, bo nie byłbym to ja Na razie szukam wydechu, i niestety nic nie mogę znaleźć… Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Quattro Opublikowano 27 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Pogoda jak na październik może być, latam dalej… raz sucho, czasem trochę mniej ;) …a, ze zima tez już się powoli zbliża to musiałem wymyślić jakieś fajne miejsce na kaski, żona spokojna i ja zadowolony ;) Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Wyściółka kasku się nie odgniecie na wieszaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi