Metallen Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Witam nabyłem wiekowy motocykl kawasaki GPZ 600R wiem że jest wadliwy rozrząd i zawory ale ten rocznik i kompletność mnie przekonała. Ukrytą wadą jest ułamane gniazdo ośki/wałka zmiany biegów próba spawania nie powiodła się. Teraz albo wymiana bloku silnika co jest kompletnie nie opłacalne. Albo kupić drugi silnik. Do GPZ 600 jeszcze nie znalazłem a myślałem nad wstawieniem do GPZ od GPX600 wyglądają na identyczne czy ktoś zna temat jest to możliwe? Gdy kupię blok silnika to podzespoły gaźniki itd. będą normalnie pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 To oczywiscie rozne silniki i kazdy mocowany do innej ramy wiec nie sadze zeby to byl dobry pomysl bo mocowanie moga nie pasowac. Kup inny silnik GZ, nie chce mi sie wierzyc zeby byly nie do kupienia w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 dlaczego "oczywiście różne"? wg mnie istnieje duże prawdopodobieństwo, że kawasaki "projektując" gpx-a zostawiło identyczny blok silnika Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Obecnie na olx jest chyba 9 silników do GPZ 600 w całości lub na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metallen Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Stefan Kowalski napisał: Obecnie na olx jest chyba 9 silników do GPZ 600 w całości lub na części. Zatytułowanych GPX/GPZ przez weekend nie dodzwoniłem się zbytnio jak już mam kupić silnik to wolę od handlarza z gwarancją niż od osoby prywatnej bo będzie ryzyko że kupię kolejny szrot jak mój obecnie drugi GPZ również ułamany karter w jednym brak ciśnienia drugi z rozsypaną głowicą itd.. 22 godziny temu, konrad1f napisał: dlaczego "oczywiście różne"? wg mnie istnieje duże prawdopodobieństwo, że kawasaki "projektując" gpx-a zostawiło identyczny blok silnika Ze zdjęć blok wygląda na identyczny, tylko silniki w sprzedaży są w większości same słupki i musiałbym przełożyć swoje podzespoły tylko czy to będzie współgrało...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 On 4/9/2022 at 5:56 PM, konrad1f said: dlaczego "oczywiście różne"? wg mnie istnieje duże prawdopodobieństwo, że kawasaki "projektując" gpx-a zostawiło identyczny blok silnika Zeby to sprawdzic trzeba sprawdzic czy karter ma identyczny numer czesci zamiennej, ja sie dowiedzialem z forum GPZ ze sa roznice. Jesli autor tematu chce ryzykowac swoje pieniadze to jego wolna wola. Poza tym nie ma przymusu kupowania w Polsce, pod tym wzgledem caly swiat stoi otworem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi