Pawel Opublikowano 16 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2004 Ferrodo to dla mnie śmieć, przynajmniej te standartowe za 65zł z Intercarsu Nieststy ta firma też mnie zawiodła - w zeszłym roku miałem z nimi przejścia, bo zamontowałem do mercedesa C klasy i strasznie piszczały. Dwa leko złośliwe pisma do pana inżyniera z ferrodo spowodowały, że uznano reklamację i oddano kasę (facet myślał, że trafił na frajera i łyknę jego bzdury o "niewłaściwym użytkowaniu hamulców". Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 19 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2004 Widzę ze przez eliminacje przeszły EBC i Nissin,ktore ewentualnie wybrac na przod a ktore na tyl ?? Ktore z nich wybrać?http://www.motoakcesoria.com/index.php?ac=201&ci=1007 A z Nissinow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 25 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 Przemyslalem wszystko i zdecydowalem sie wybrac na tył EBC,teraz pytanie jaki model najprostszy czy ten lepszy HH ???Ile mozna pojezdzic km na najprostrzym modelu EBC a ile na HH ??Wiem ze to zalezy jak hamuje,ale jezdzac srednio,nie trasa nie miasto ! Dzieki za posty z góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 czytam hm.... a co z LUCASEM? warto? chce zwykle kupic do dominatora, mam juz dos zuzyte tarcze... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 czytam hm.... a co z LUCASEM? warto? chce zwykle kupic do dominatora, mam juz dos zuzyte tarcze...Lucas ,przynajmniej czarny bo z takim miałem kontakt, to totalne gówno przez duże "G". Nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Do Varadero złote nissiny, niebieskie słabiej hamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja mam w Sevenfifty z przodu Ferodo Platinum. Dobrze hamuja ale niestety piszcza przy małej prędkści. Z tyły klocki firmy EBC. Nie moge na nie narzekac. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 WitamOdkopuję temat, bo chyba nie ma sensu zakładać nowego.Po wymianie przewodów na stalówki chcę zainwestować jeszcze w nowe klocki do NTV.Zastanawiam się nad EBC HH albo Carbone Lorraine 2256 A3+. Co jeszcze możecie zaproponować ?Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 temat dobry mnie też czeka zmiana klocków no i te opinie mi dużo pomagają widzę że trzeba zainwestować w ebc albo nissin ale jeśli już to chyba te twardsze ? więcej opinii użytkowników na pewno pomoże nie tylko mi w doborze pomiędzy cena a jakość z góry dziękuje pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Bierz Carbone'y, będziesz zadowolony. Miałem SBS'y jakieś, teraz mi się spieszyło, nie mogłem czekać na sprowadzenie C-L A3+ i kupiłem EBC FA(numerki) na przód i tył. Tragedia... Tępy hamulec, nic a nic się nie czuje wgryzania w tarcze. Twarde cholerstwo. Gdybym nie musiał zanabywać na gwałt to przynajmniej na przód dałbym A3+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) uzywam goldfrenow niebieskich , dobra jakos , bardzo trwale i nie niszcza tarcz koszt ok 70 zl na 1 tarcze , sila hamowania i dozowalnosc bez uwag . Edytowane 11 Lutego 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelpi80 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 heja,czy ktos zna jakies miejsce w polsce gdzie mozna kupic NISSINy? po szybkim rzucie oka przez google nie znalazlem wielu sklepow- w sumie to jeden www.e-motocykl.com (chociaz jeszcze nie wyslalem im maila z pytaniem o dostepnosc).w wiekszoci to EBC. czyzby w pl nie bylo oficjalnego importera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 heja,czy ktos zna jakies miejsce w polsce gdzie mozna kupic NISSINy? po szybkim rzucie oka przez google nie znalazlem wielu sklepow- w sumie to jeden www.e-motocykl.com (chociaz jeszcze nie wyslalem im maila z pytaniem o dostepnosc).w wiekszoci to EBC. czyzby w pl nie bylo oficjalnego importera? Na allegro do każdego modelu Nissiny mają. http://moto.allegro.pl/item310969632_orygi...rmy_nissin.html Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 używa ktoś jeszcze goldfrenenów ? jak w porównaniu do zwykłych nissin wypadają aha i jak z wytrzymałością tych nissinów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ja uzywam goldfrenow , porownac moge z koncowkami sbs i ferodo platinum , goldy wypadaja podobnie pod wzgledem sily hamowania , ale sa znacznie trwalsze Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi