LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Dam znać po powrocie z wawy jak poszło , najwyżej poprzedni właściciel zapłaci za przywracanie oryginału . O ile zużyte wtryski jestem w stanie zrozumieć bo auto ma ćwierć bańki o tyle soft uniemożliwia normalne dokończenie wymiany wtrysków a to wada ukryta . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 (edytowane) Z tą wadą ukrytą, to bym polemizował. Wiedziałeś co kupujesz i pewnie dlatego też kupiłeś. Wiesz też, kto robił do tego soft. Daj znać, co gość powie/zrobi? Bo co tam namodził to wie tylko on. No i skąd to napięcie na zasilaniu 140 V? Tam powinno być 12-14,5 Edytowane 2 Lutego 2022 przez jonaszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 48 minut temu, jonaszko napisał: No i skąd to napięcie na zasilaniu 140 V? Tam powinno być 12-14,5 O mój boże... Uwielbiam te techniczne dyskusje... Może akumulator ma przepięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 I podaje 140v? No weź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 1 godzinę temu, jonaszko napisał: I podaje 140v? No weź Dlaczego nie? Jak fantazjować, to na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 No to Tobie jej nie brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 12 minut temu, jonaszko napisał: No to Tobie jej nie brak A doliczyłeś się już tych voltów? Jak nie wiesz, jakie hasła wbić w wujka google, to podpowiem 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 7 godzin temu, jonaszko napisał: Z tą wadą ukrytą, to bym polemizował. Wiedziałeś co kupujesz i pewnie dlatego też kupiłeś. Wiesz też, kto robił do tego soft. Daj znać, co gość powie/zrobi? Bo co tam namodził to wie tylko on. No i skąd to napięcie na zasilaniu 140 V? Tam powinno być 12-14,5 O grzebanym sofcie zostałem poinformowany po przyjeździe na miejsce , zaakceptowałem zmianę charakterystyki i usunięcie puchy i zaakceptowanie tych dwóch faktów nie wyklucza odpowiedzialniości właściciela za to czego nie powiedział - że nie dadzą się wtryski zakodować a tabela błędów jest wiecznie pusta co jest wadą ukrytą.Sam właściciel mógł też tego nie wiedzieć ale o to pretensje powinien mieć do tunera. Carvertical też nie pokazywał niczego dramatycznego , przyrost przebiegu w normie , cena nie była jakaś mega okazyjna i to pierwszy nieodrapany kompletny 508 od klienta indywidualnego jakiego zobaczyłem po kilu egz. i już miałem qrwa dosyć szukania bo nie znoszę bujania się po handlarzach i wysłuchiwania tego pierdolenia . Aczkolwiek muszę mu pogratulować wyczucia i momentu sprzedaży ... 3 miesiące i cewka wtrysku zdechła. 5 godzin temu, jonaszko napisał: I podaje 140v? No weź Nie znam konstrukcji tego układu wtryskowego ale jako elektronik powiem że są przetwornice podnoszące napięcie i jeśli jest taka potrzeba to się je podnosi. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 10 minut temu, LORD VADER napisał: O grzebanym sofcie zostałem poinformowany po przyjeździe na miejsce , zaakceptowałem zmianę charakterystyki i usunięcie puchy i zaakceptowanie tych dwóch faktów nie wyklucza odpowiedzialniości właściciela za to czego nie powiedział - że nie dadzą się wtryski zakodować a tabela błędów jest wiecznie pusta co jest wadą ukrytą.Sam właściciel mógł też tego nie wiedzieć ale o to pretensje powinien mieć do tunera. Carvertical też nie pokazywał niczego dramatycznego , przyrost przebiegu w normie , cena nie była jakaś mega okazyjna i to pierwszy nieodrapany kompletny 508 od klienta indywidualnego jakiego zobaczyłem po kilu egz. i już miałem qrwa dosyć szukania bo nie znoszę bujania się po handlarzach i wysłuchiwania tego pierdolenia . Aczkolwiek muszę mu pogratulować wyczucia i momentu sprzedaży ... 3 miesiące i cewka wtrysku zdechła. Nie znam konstrukcji tego układu wtryskowego ale jako elektronik powiem że są przetwornice podnoszące napięcie i jeśli jest taka potrzeba to się je podnosi. A jakie dalsze kroki związane z usunięciem awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jestem nastawiony na zakodowanie tych wtrysków bo to jak na razie jedyna nie wykonana czynnośc serwisowa. Jutro jade na wycieczkę do Wawy to będzie wiadomo co i jak , potem będe zawalony robotą a może nawet polowaniem na autobus / blablacar jak serwis nie pójdzie najlepiej 🤣 Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Wtryski wbite na chama hex-edytorem do kości na stole (i potwierdzone odczytem przez CAN). I tak mają spierdolone (źle dobrane przez wtryskarza albo "regeneratora") kody bo sterownik dobiera za krótkie czasy dla utrzymania obrotów co skutkuje wyświetlaniem absurdalnie niskiego spalania i pracą w złym miejscu mapy. Jest równiej (na ciepło) ale dalej szarpie na tempomacie czy za późno schodzi z obrotów .Na zimno odpala ok ale chodzi jak guano. Do tego dowiedziałem się że za 1200/szt można kupić nowe. Godzinka w stolicy w odpowiednim miejscu i 4 stówki wyjaśniły mi tyle co 3 warsztaty nie były w stanie nawet w 10%... Ciąg dalszy telenoweli , w tym przyszły odcinek "Co powie wtryskarz" już wkrótce 😊 Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Czyli padlina nie warta kasy I zachodu. Tak to jest jak za tuning bierze się kowal a młynarz po nim poprawia. Za chwilę dojdą do roboty zawory a moze i wypalone tłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 5 godzin temu, LORD VADER napisał: Do tego dowiedziałem się że za 1200/szt można kupić nowe. 4 200 to taka możliwa, realna cena za komplet. Dlatego byłem zdziwiony, że wszedłeś w regenerację, która jest niepewna i karkołomna. A co powie "wtryskarz"? Obym się mylił. 5 godzin temu, jonaszko napisał: Czyli padlina nie warta kasy I zachodu. Tak to jest jak za tuning bierze się kowal a młynarz po nim poprawia. Za chwilę dojdą do roboty zawory a moze i wypalone tłoki. Aha, Jonaszko... Ty wiesz, co... 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 No przecież wiesz, jak fantazjować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 35 minut temu, jonaszko napisał: No przecież wiesz, jak fantazjować... Buhaha, twardziel jesteś... I za to Cię lubię 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi