Gość Anonymous Opublikowano 12 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2003 nie wiem co jest moja kawa gpz750r nadmiernie zuzywa mi przednia opone. jesli chodzi o cisnienie to jest ok! nie wiem jaka moze byc inna przyczyna tymbardzoiej ze zdzierana jest tylko jedna strona ale kiedy puszczam kierak nie znosi mnie :/ wiecie co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2003 Niestety to problemy z geometrią. Sprawdź dokładnie ustawienie tylnego koła, czy zostało dobrze ustawione po regulacji łańcucha. jednak przewiduję coś gorszego - skrzywionę ramę lub przedni idelec. Przypuszczalnie nie zgadzają się konty pochylenia ( a właściwie pionowości) kół względem siebie. Jak kiedyś kupiłem rower, to miał zrąbaną geometrię i też ściągał w jedną stronę. Tyle że w moto się tego nie da tak łatwo ustawić. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiobaran Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 WITAM.Podejżewam że był kiedys dzwon i przesunięcia nie były skorygowane.Najlepiej pojechać na laserowe mierzenie ramy i to wszystko wyjasni.Musisz bardzo uważać, bo to bardzo niebezpieczna "dolegliwość". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2003 Cześć! Przyczyny mogą być rózne:-nieprawidłowa praca amortyzatorów(roznica w ilosci oleju w goleniach, inna twardosc sprezyn, zle ustawienie tlumienia-tam gdzie sa regulacje)-zle naciagniety lancuch(kolo "krzywo patrzy"- skrzywienie wahacza-skrzywienie ramy-zuzycie w odrebie glowki ramy(lozyska i os glowki ramy)-sposob jazdy(jazda po wiekszej ilosci lewych lub prawych zakretow, lub jeden zakret bardziej sie przykladasz, a inny slabiej)Trudno ocenic na odleglosc, najlepiej wszystko co dotyczy podwozia sprawdzic (a nie zwalac tego n.p. na sposob jazdy), bo bezpieczenstwo jest najwazniejsze.Pozdrawiam.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 28 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2003 Fabio jak to przeczytal to z wrazenia nawet nie odpisal ani slowka..:)Ale niestety to co piszecie to moze byc prawda... Fabio tylkonie szukaj jeleniow zeby opchnac moto lepiej z czystym sumieniem poddaj remontowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 29 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2003 Oprócz przyczyn które wymienili moi przedmówcy możesz mieć jeszcze zużyte łożysko wahacza tylnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 17 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2003 u mnie to wyglądało tak. zmieniłem przednią opone i zaczeła mi haczyć tarcza chamulcowa. wruciłem do warsztatu, mała korekta młoteczkiem i jeżdże bez żadnych problemów do tej pory Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 17 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2003 Oprócz przyczyn które wymienili moi przedmówcy możesz mieć jeszcze zużyte łożysko wahacza tylnegokumpel miał tak samo w przednim kole przy CBR600 wymiana łożysk zlikwidowała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 17 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2003 Ja kupiłem swoje moto na "ryzyko" bo opona przednia była tez mocno wydarta ale symetrycznie w zabki wiec miałem nadzieje ze wymiana oleju w amortyzatorach sprawe załatwi.No i na szczęście pomogło :) Kupiłem nowa oponke i na razie nie widac na niej nic złego Nie napisałeś czy jestes włascicielem Kawy od dłuzszego czasu czy kupiłes może moto niedawno.Znasz historie swojego motocykla? Koledzu sugerują "dzwon" ale jesli w bardzo krótkim czasie opona sie zdziera to i prowadzenie musi byc takze zauwazalnie gorsze a napisałes ze jak puscisz kierat to jest ok.Zacznij wiec od spraw prostszych(łozyska,amorki itp) i mam nadzieje wystarczajacych do rozwiazania Twojego problemu bo krzywa rama to jest to czego nikomu i nigdy nie zyczę Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2003 Czesc! Fabio pewnie jednak sie przestraszyl i sprzedaal moto, a sam siedzi cicho... Janek.P.S. Oczywiscie GPZ- stan igla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 26 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2003 Te Janek co to z agumowa rama?? o co z tym biega?? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi