witalis31 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) Witam serdecznie, mam następujący problem wyciek ,i płyn tylnym kołem i w dziwny sposób pracuje teraz układ napędowy w załączniku film z pracy helixa proszę o info co mogło uledz uszkodzeniu. Edytowane 8 Października 2021 przez witalis31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 może ja się jakoś nie znam na motocyklach . Tylko 35 lat jeżdżę i je naprawiam więc mogę się nie znać ale ...... dałbyś radę napisać coś tak dokładniej ?? Tzn jaki masz problem ?? Coś ci wycieka tylnym kołem ?? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trampolajna Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 8 minut temu, witalis31 napisał: w załączniku film z pracy nie załączyłeś 8 minut temu, witalis31 napisał: problem wyciek ,i płyn tylnym kołem w sensie hamulcowy? bo inny płyn raczej by nie wyciekał po tylnym kole, ale hamulcowy ma mały wpływ na pracę silnika Cytuj Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałem", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku". source: temysli.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witalis31 Opublikowano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 https://drive.google.com/file/d/16ePNzCmDPZZbMP7I2Z-lI9e0JQfyyY1l/view?usp=sharing link do filmu 44 minuty temu, witalis31 napisał: Witam serdecznie, mam następujący problem wyciek ,i płyn tylnym kołem i w dziwny sposób pracuje teraz układ napędowy w załączniku film z pracy helixa proszę o info co mogło uledz uszkodzeniu. https://drive.google.com/file/d/16ePNzCmDPZZbMP7I2Z-lI9e0JQfyyY1l/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Rozkręć wariator (te talerze z wiatrakiem, bliżej silnika), tam wielkiej filozofii nie ma. Może rolki hałasują. Jak będziesz miał talerze na wierzchu to sprawdź palcem czy nie mają nigdzie rantu. Jak będzie rant to drobny papier ścierny i szlifujesz, mają być gładkie. Pasek czasami nie jest zbyt mocno wyciągnięty? Bo na taki wygląda. Drugi "bęben" to sprzęgło odśrodkowe. Też żadna filozofia, prosta budowa. Rozkręć, sprawdź czy sprężynki są nie popękane. Tam masz też sprężynę centralną, również mogła pęknąć. Przy okazji sprawdź stan okładzin sprzęgła czy nie przypalone. No i oczywiście przed złożeniem wszystko ładnie odtłuść i wyczyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witalis31 Opublikowano 12 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Dzięki w weekend zabiorę się za to i dam znać jak mi poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 20 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Kolego wyciek w tym wypadku, to być może płyn hamulcowy, w co wątpię, albo olej np. z przekładni przy tylnym kole. Skutery mają w obudowie przekładni stałe przeniesienie napędu, które pracuje w kąpieli olejowej. Może tam dojść do uszkodzenia uszczelnienia. Pamiętaj też, że w okolicy tylnego koła znajduje się wężyk odprowadzający zanieczyszczenia z obudowy filtra powietrza, gdzie może znaleźć się olej. Wprawdzie jest on zazwyczaj zaślepiony, ale w starym sprzęcie może być sparciały. W ostateczności olej w okolicy tylnego koła może się też objawiać w efektem np. puszczenia uszczelnienia gdzieś na silniku i ściekania oleju po obudowie przeniesienia napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi