Kajt409 Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Witam Mam problem z Hondą CBR 600rr PC 40 z 2007 roku. 1. Po nagłym dodaniu gazu silnik się dławi się między 1000 a 3000 obrotów wyglada to tak jak by paliwo odcinało, dochodzi na 3000 obrotów i spada do 1000 i znów do 3000 i 1000 i tak w kółko. Przy normalnym dodawaniu gazu wkręca się normalnie i gładko. Ma ktoś jakiś pomysł czy to może być spowodowane ? Gdzie szukać przyczyny? 2. Problem jest taki ze rozrusznik kręci mimo wylaczenia zapłonu, nie z kluczyka tylko ten przelacznik jest na off a mimo to kręci ale nie odpala. Co może być nie tak ? Motocykl stał Ok. Rok czasu nie jeżdżony z rozładowanym akumulatorem. Po wymianie akumulatora odpala ładnie i jeżeli nie Doda się zaraz całego gazu wkręca sie płynnie. Ma ktoś jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny tych problemów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted October 3, 2021 Share Posted October 3, 2021 2. tak jest w 80% moto prawidłowo i tak ma być 😄 jak zgaisz moto przyciskiem od gaszenia a stacyjkę masz włączoną to masz odcięty zapłon i wtrysk ale zasilanie na przycisk rozrusznika jest i będzie kręcił i nie odpali -tak ma być i tak jest prawidłowo... Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted October 3, 2021 Share Posted October 3, 2021 2 godziny temu, michoa napisał: 2. tak jest w 80% moto prawidłowo i tak ma być 😄 jak zgaisz moto przyciskiem od gaszenia a stacyjkę masz włączoną to masz odcięty zapłon i wtrysk ale zasilanie na przycisk rozrusznika jest i będzie kręcił i nie odpali -tak ma być i tak jest prawidłowo... Też potwierdzam. Honda u mnie kręci rozrusznikiem ale nie zapala. BMW wcale nie zakręci (ani 1100, ani 1150 ani F650). Suzuki kilka modeli pamiętam, że też wcale nie kręciły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajt409 Posted October 3, 2021 Author Share Posted October 3, 2021 Hmmm… mam Hondę cb600 suzuki gsxr k5 i sv650 i żadne nie kręci 🙂 no cóż może i tak powinno być w tym modelu. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted October 3, 2021 Share Posted October 3, 2021 ja serwisowałem 3 cbr fakt same parchy z lat 90 i każda kręciła na wyłączonym ,,gaszaku'' a włączonej stacyjce , trzaby usiąść do schematu instalacji elektrycznej ale na 99% tak jest prawidłowo Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts