Szymonk124 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Witam Posiadam silnik 200cc na popyhaczach. Niedawno wymieniłem całą skrzynie. Ruszam bębnem wybieraka, biegi wchodzą, skrzynia ładnie się kręci. Kiedy skręcam kartery wystarczy dokręcić trochę śrubki i już nie da się ruszać gwiazdką od biegów, gdy odkręcam śruby już jest ok. Nie wiem w czym tkwi problem. Spróbowałem skręcić kartery bez skrzyni tylko z samym bębnem wybieraka i ten sam problem że nawet się nie ruszy jak dokręce śruby. Czy ktoś wie co może być przyczyną ? Edytowane 17 Lipca 2021 przez Szymonk124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 To wyglada na zle dystansowanie walkow skrzyni w karterach. Czy kupiles na pewno identyczna skrzynie z tego samego rocznika i typu motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymonk124 Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Tak, skrzynia pasuje jest taka sama jak stara, po za tym po założeniu samego bębna wybieraka też tak się robiło. Dobiłem jego łożysko i zabrałem z niego podkładkę, jest lepiej 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymonk124 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Witam, przed remontem silnika dobiegały dziwne stuki jakby zawory ale po wyregulowaniu problem nadal ten sam. Po remoncie w którym wymieniłem cylinder, głowice, skrzynię i tłok nadal stuka. Próbowałem różne luzy zaworowe i bez efektów. Silnik jest na popychaczach ich nie ruszałem, jedna z lasek ma dziwną ostrą krawędź. Czy dźwięk może być przez zużyte laski popyhacza ? Dodam że korba nie ma luzów. Koniki zaworowe też nie są nadmiernie wybite. 😕 Edytowane 1 Sierpnia 2021 przez Szymonk124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 wtórny analfabetyzm, czy zwyczajny olew elementarnej kultury..? mamy sobie zgadywać czy pytasz po raz kolejny o tego samego chińczyka, tak? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymonk124 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Przepraszam, zapomniałem dopisać, tak chodzi o loncina 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 może być luz na panewce w której pracuje laska popychacza i będzie klepać ale głowicę dawałeś nową tak ? teoretycznie może być jak kosztuje to jakąś śmieszną kasę to można spróbować , praktycznie na moją logikę to nawet jak popychacz jest zużyty to luz zaworowy ustawiasz między zaworem a popychaczem prawidłowo i nic nie powinno kepać ........ jest jeszcze opcja że masz problem z ciśnieniem oleju jst za niskie i klepie... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymonk124 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Głowica jest stara, zawory nowe dotarte a olej widze pompuje do klawiatury, popychaczy nie wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loker 12 Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) Witam, ja mam problem cross koncie 250,na postoju mam 5 biegów a podczas jazdy nie mogę zapiąć 5 , dlaczego Edytowane 29 Marca przez loker 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi