grzesiek0511 Opublikowano 20 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Witam, od niedawna jestem posiadaczem virago 125 rok 1998, i mam problem z wkręcaniem się na obroty, po odkręceniu manetki jest sekunda laga dopiero potem powoli zaczyna się rozkręcać, ponadto nawet przy małym kącie przekręcenia manetki obroty stopniowo wzrastają aż do maksymalnych. Silnik nie ma mocy, ruszanie to jest dramat, pod obciążeniem lag jest jeszcze dłuższy trwa ze 3 sekundy a czasem jedyną opcją jest wkręcenie jej wyżej na sprzęgle. Na wysokich obrotach reaguje trochę lepiej z tym że czuć że nie ma pełnej mocy. Edytowane 20 Maja 2021 przez grzesiek0511 Rok produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 podstawowy serwis się kłania - zawory, rozrząd, gaźniki, świece, filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek0511 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Zawory były robione, rozrząd jest w dobrym stanie( tak stwierdził mechanik), świece nowe, nawet gaźnik jest po kompieli w myjce ultradźwiękowej i nic, zero poprawy Nie mam pomysłu co jeszcze sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Pozostaje pomiar kompresji... Ps. Co to za mechanik, że nie potrafi tematu do końca doprowadzić i wykłada się na prostej 125... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek0511 Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Motocykl stoi u mnie od 2 tygodni, mechanik nie miał czasu, kompresje raczej bym odrzucił, ściągnąłem wężyk od podciśnienia z filtra i dmuchnąłem w niego delikatnie i motocykl zaczął lepiej reagować na gaz, co wydaje mi się dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) A dlaczego bys odrzucil?? pierwsze co sie robi to kompresjA Edytowane 23 Maja 2021 przez Croowab Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek0511 Opublikowano 23 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 jakoś te objawy mi nie bardzo pasują do kompresji, wydaje mi się że przy zbyt małym ciśnieniu nie powinno mieć wpływu czy włączę ssanie a tutaj ewidentnie na ssaniu chodzi lepiej tak samo nie ma problemu z odpalaniem obróci wałem dwa razy i silnik pracuje, ale jak uda mi się pożyczyć od kogoś miernik to sprawdzę i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 na odległość to se można... Ale mi coś to dalej wygląda gaźnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mysle ze dobrze ci wyglada, jesli obroty po malym odkreceniu manetki wzrastaja do maksymalnych, to cos z gaznikiem musi byc nie tak. Sprezanie warto sprawdzic dla porzadku, poza tym nie bardzo rozumiem jak wezyk podcisnienia mogl isc do filtra powietrza ? Powinien byc miedzy kolektorem ssacycm a kranikiem, jesli jest kranik podcisnieniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek0511 Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Tak obstawiałem że to podciśnienie, jeden wężyk od podciśnienia wchodzi do króćca i łączy go z pompką(przynajmniej tak jest ta część opisana na aukcjach) a drugi właśnie idzie od puszki filtra i wchodzi do gaźnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek0511 Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Jestem po wymianie gaźnika, motocykl jeździ nieporównanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi