korylcio Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie do końca rozumiem? Mam miejsce aby wpiąć miernik między wsuwki w trakcie działania motocykla. Oczywiście jak je rozepnę to motocykl zgaśnie. Hmm, tylko co mogłoby być przyczyną takiego niskiego napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Tylko stator z problemami albo rozmagnetyzowany rotor. Tzn jezeli rotor jest na magnesach stalych a nie jest sam elektromagnesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korylcio Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Stator został wymieniony, czyli zostaje magneto. Wyczytałem, że prąd ładowania powinien być 13-13,5v, więc faktycznie za nisko. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez korylcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Czy stator zostal wymienion na nowy? Zeby dostac prad ladowania w wys 13.5V - 14.5V to wlasnie prad zmienny z alternatora musi siegac 30 i wiecej Volt. Dopiero po wyprostowaniu i ograniczeniu otrzymujemy prad staly o powyzszej wartosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korylcio Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) A racja racja, tak na nowy z impulsatorem. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez korylcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korylcio Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 W miedzy czasie zamonotowałem diodę LED, która wskazuje błąd w motocyklu. Wg serwisówki przedstawia "Error - engine coolant temperature sensor". Myślicie, że to może mieć wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Na napięcia z prądnicy oczywiście nie ma wpływu, ale na to jak silnik zapala ma olbrzymi wpływ. Na zimnym silniku dawka paliwa zależy przede wszystkim od temperatury silnika. Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Stefan Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary sxf 250 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Witam mam pytanko jak nazywa się ta kostka która przychodzi pod wtrysk paliwa?Nigdzie jej nie mogę dostac?Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi