Pawel92b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Panowie po długiej walce znalazłem wyciek, oznaczyłem go na zdjęciu ( pomiędzy tuleja na której chodzi uszczelniacz kapy sprzęgła a wałkiem Na którym jest koło pasowe) . Bardzo proszę o pomoc co trzeba zrobić aby ten wyciek zlikwidować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Co to za szpej? pewnie jest tam oring Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel92b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Road King, oring jeżeli jest to w środku skrzyni, chciałbym mieć pewność przed jej rozebraniem stad moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Pomogę bo przypadkiem tu znowu trafiłem. Demontujesz wew. bieżnię łożyska/ niepotrzebnie zdjąłeś koło pasowe Wymiana uszczelniacza/ najlepiej nowa bieżnia i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel92b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 42 minuty temu, VIKI napisał: Pomogę bo przypadkiem tu znowu trafiłem. Demontujesz wew. bieżnię łożyska/ niepotrzebnie zdjąłeś koło pasowe Wymiana uszczelniacza/ najlepiej nowa bieżnia i po robocie. Cześć, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jeżeli chodzi o bieżnie na której chodzi uszczelniacz od strony sprzęgła to została wymieniona, wraz z uszczelniaczem wewnętrznej kapy sprzęgła , dodatkowo został wymieniony uszczelniacz od strony skrzyni i oring który znajduje się za bieżnią uszczelniacza od strony skrzyni. I dalej leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Pozycja 39 i nie zapomnij że, bieżnia wew. łożyska musi mieć dystans Edytowane 4 Czerwca 2020 przez VIKI Jutro moge zrobić real foto bo mam akurat rozebrane na zdjęciu widać bład w montażu coś mi nie pasuje zrób foto bieżni z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel92b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Z tego co widzę to jest zew. Uszczelniacz skrzyni. Ten uszczelniacz jest zmieniony, i nie cieknie. Wyciek jest dokładnie w miejscu oznaczonym strzałką czyli pomiędzy wymienionym na nowy ślizgiem uszczelniacza od wew. kapy sprzęgła a tym wałkiem, który napędza koło pasowe. Dorzucam zdjęcia tylko takie mam, bo złożyłem Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Pawel92b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Mówimy o tym uszczelniaczu ? Moim zdaniem za głęboko wcisnąłeś bieżnię wew. musi być dystans ok. 3 - 3,5 mm od krawędzi zębatki koła pasowego(35) Edytowane 5 Czerwca 2020 przez VIKI Tam jest jeszcze założony oring po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel92b Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Słuchaj teraz dokładnie popatrzyłem na twoje zdjęcie, najlepsze jest to, że ja w tym miejscu ( już za śrubą mocującą koło patrząc od strony skrzyni) nie mam ogóle uszczelniacza który jest na zdjęciu - jak go kupiłem to już nie było i ciągle kapało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Service manual i powtórka z rozrywki jak coś to pytaj - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi