biały18 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 robił juz ktoś coś takiego ma jakieś doświadczenie?? mam skrzywione rurki na ktorych sa osadzone siedzenia, sa lekko wygiete w lewa strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 duż szansa, ze po wyprostowaniu pęknie w njmniej oczekiwanym momencie, można odciąć i przyspawać jeszcze raz, jeśli się mylę, niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekc Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Wiesz mam ten sam problem i wpadłem na pomysł co by palnikiem troche te rurki potraktować i wtedy naginac.Tak bede kombinowal, zabaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 29 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 ja dzisiaj prostwoałem rączke od kierownicy i tak samo myślałem ze da rade " na such" niestety wyginala sie, nastepnie podgrzewałęm na butli z gazem tez kiszka az w koncu potraktowałęm to tlenówka pięknie sie zozgrzało i ładnie wyprostowałem ale z rama to troche chyba nie zbyt dobry pomysł po pierwsze bedzie trzeba ja pozniej malowac a po drugie to dokladnie nie wiadomo gdzie grzac ,myśle zeby jakos zaprzeć o cos motocykl i zrobie to lewarkiem przystawie go do sciany przedluze jakims drewienkiem narazie tylko mysle zobaczymy moze sie udaa może tata wymysli cos lepszego :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Rame sie prostuje na specjalnym przyzadzie, podobno w Wwie maja cos takiego - chyba na Bema.Sposoby ktore tutaj proponujesz spowoduja ze oprocz naprezen, ktore powstaly w trakcie wypadku powstana nowe spowodowane prostowaniem, czyli zamiast polepszyc sprawe tylko ja pogorszysz.Proponuje zglebic temat i zrobic cos z sensem, a nie wprost odwrotnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 z tego co wiem prostowanie niewyjdzie nigdy idealnie wiec lewarkiem niebardzo a jeszcze gorzej grzac materiał straci swoją tardosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 mam jeszcze pomysł odnośnie grzania: pojedź do doświadczonego blacharza, on będzie nagrzewał i szybko chłodził tak, że (jeśli jest naprawdę dobry) bez inwazji młotkiem, ani lewarkiem rama sama wróci do poprzedniego stanu, choć nie będzie już taka mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 ...hmmm robiłem coś podobnego z Solo64S w jawie po spotkaniu z maluchem. i spoko...ale tam były wygięte nie za dużo. i w sumie na nich wspiera się tylko siedzenie i i plastiki "dupki'... Tylko trzeba mieć długą rurke :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi