adwost Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Witam ostatnio zakupiłem Honde hornet 600 2005r wszystko fajnie tylko ma problem z odpaleniem. Na zimnym kręci kręci i słychać cykanie nie wiem kiedy były czyszczone gaźniki i regulowane zawory dodam, że na ciepłym odpali ale jak schłodzi się to nie odpali. Warto zainteresować się regulatorem napięć i świecami ? Z góry dziękuję 🙂 Edytowane 21 Października 2019 przez adwost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Jesli jestes ciemny z mechaniki to oddaj ja do warsztatu na sprawdzenie i ew naprawe. Co za problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwost Opublikowano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 41 minut temu, Adam M. napisał: Jesli jestes ciemny z mechaniki to oddaj ja do warsztatu na sprawdzenie i ew naprawe. Co za problem? Chodziło Mi o ustalenie przyczyny 🙂 Narzędzia mam tylko nie znam się co może być przyczyną, a ew części do kupna i oddania do mechanika to 2 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Szukalbym przyczyny w ukladzie zasilania paliwem. wskazywalaby na to zaleznosc mozliwosci uruchomienia silnika od temperatury. Probowales uruchomic na zimno uzywajac obcego paliwa np. samostartu lub plaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwost Opublikowano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Godzinę temu, rambi napisał: Szukalbym przyczyny w ukladzie zasilania paliwem. wskazywalaby na to zaleznosc mozliwosci uruchomienia silnika od temperatury. Probowales uruchomic na zimno uzywajac obcego paliwa np. samostartu lub plaka ? Nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Oddaj to komuś kto się zna... I co z tego, że masz narzędzia, skoro nie potrafisz z nich zrobić użytku, bo najzwyczajniej wiedzy Ci brakuje... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Sorry za ot ale hornet to nie cbf 😉 Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 A akumulator jest zdrowy? Napisałeś "cykanie" więc może aku ma zwarcie na celach lub nie trzyma juz pojemności. Na ciepło (tutaj błąd poznawczy) zostaje podładowany ale po dłuższym czasie już ma chudo z prądem. Poza tym kiedy świece miał zmieniane? Jeśli był odpalany i gaszony to moze im juz też sie dostało. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwost Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Faktycznie walnąłem się z nazwa sory, a co do mechanika szukam pierw banalnej sprawy którą moge sam sprawdzić potem ew oddać do mechanika dziękuje za takie propozycje 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Jeżeli tak banalna sprawa Cię przerasta... to lepiej posłuchaj co Ci radzimy i jak najszybciej niech motorek trafi w ręce kogoś kto ma P O J Ę C I E co/po co/dlaczego, na co patrzeć, po co, gdzie wsadzić rękę... Bo jak na razie, to jesteś Drogi Kolego dyletantem, co to szpital oglądał zza płotu, a chce brać się za operację na otwartym sercu... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Może być układ ssania zatkany, może być coś z elektryką, jest kilka możliwości. Wstrzyknij odrobinę paliwa do każdego z gaźników i zobacz czy odpali. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi