Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Witam jestem tu nowy. Mam pomysł by do roweru zamontować silnik z olx 80cc wywalić z niego bak i tłumnik by był lżejszy+ dołożyć wariator, koło pasowe na tylną piastę. Bak jakiś plastikowy mały. Plus dozownik oleju bym mógł hamować silnikiem. Wejdzie tu? Koła będą szersze amor lepszy w przyszłości. A i czy ktoś mi może akademicko wyjaśnić dlaczego 2T nie ma mocy/momentu na małych obrotach skoro ma 2 wybuchy w tym czasie co w 4T jest jeden czyli powinien mieć więcej mocy/momentu na małych obrotach. Edytowane 16 Października 2019 przez Pełnympiecem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Co to za marka olx?? tu masz rame ameliniowa czy stalowa??? generalnie wszystko sie za zdrobic ale w tym prYpadku... po co?? Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Mam rame aluminiową (amelinium). Edytowane 16 Października 2019 przez Pełnympiecem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A masz speca co Ci to dobrze i odpowiednio przerobi i pospawa??? Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A co tu chcesz spawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakmar Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Jak jeszcze nie masz tego silnika, to pomyśl o przeróbce na elektryczny najpierw.Ups, się czy to wysłało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Nie mam jeszcze. Elektryczny baterie ważą tone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 22 minuty temu, Pełnympiecem napisał: A co tu chcesz spawać? A ten silnik marki olx to gdzie wsadzisz?? Na bagaznik? Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Marki olx. https://m.olx.pl/oferta/silnik-rower-do-roweru-rowerowy-80cc-2t-kompletny-wroclaw-wysylka-CID767-IDrVZt5.html#position=6&page=1 W przedni trójkąt ramy jak tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ok, teraz wiem o co chodzi. no to powodzenia!! Trzymam kciuki Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) A jak tam wariator zamontować i czy mogę jeździć bez tłumnika (o kilo lżejszy będzie). Edytowane 16 Października 2019 przez Pełnympiecem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 To nie ma skrzyni biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 4 godziny temu, Pełnympiecem napisał: czy mogę jeździć bez tłumnika (o kilo lżejszy będzie). Nie wiem czy kiedykolwiek słyszałeś jak pracuje silnik bez tłumika, nawet o małej pojemności rzędu 50 czy 80 ccm? To będzie pierdzenie słyszane z 300 czy 400 metrów a jako kierujący tym czymś będziesz miał dość po przejechaniu kilometra. Pomijam kwestie, że dostaniesz w dziób od sąsiadów czy ludzi, którym obudzisz dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) E tam da się gazu i depnie w pedały to dziki z lasu pouciekają a sąsiedzi nie dogonią. Edytowane 16 Października 2019 przez Pełnympiecem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 9 godzin temu, Pełnympiecem napisał: E tam da się gazu i depnie w pedały to dziki z lasu pouciekają a sąsiedzi nie dogonią. Jeśli ta wydumka będziesz jeździł kolo mojego domu to.. Cie dogonię i przez długi czas na tym nie usiądziesz.. na niczym nie usiądziesz!! tlumik musi byc Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi