marwin Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Witam, w fz6 z jakiegoś powodu kłamie cyfrowy wskaźnik temperatury cieczy, podczas jazdy wskazania to ok 82-86*C ale gdy stanę na postoju zgaszę Moto i po jakimś dłuższym czasie 1h-3h odpalam a na wskaźniku 90*C ponadto po nocy wyjeżdżam z garażu i po odpaleniu na zimnym silniku pierwsze wskazanie to od razu ok 80*C. Podejrzewam czujnik ale który i gdzie go szukać? Proszę o jakąś podpowiedź. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubF Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 zapewne w chłodnicy zamontowany. Dla pewności serwisówka w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Muszę poszukać serwisówki w necie w chłodnicy nie ma, jeden jest w bloku silnika drugi w wężu nad chłodnicą ale nie wiem który odpowiada za załączanie wentylatora a który za wyświetlanie temperatury na zegarze. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 No pewnie, że w chłodnicy nie ma - na zamkniętym termostacie pokazywałby, że silnik jest nadal zimny mimo mocno nagrzanego pieca 🙂 To jest ten w bloku silnika. Wystarczy, ze odepniesz kostkę i zauważysz brak wskazań temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dzięki za podpowiedź wczoraj już to sprawdziłem i zamówiłem nowy, mam nadzieję że będzie dobrze wskazywał bo mnie to drażni jeszcze zastanawiam się czy nie wyjmę termostatu bo przy takich temperaturach i jeździe tylko po mieście to wentylator non stop hula. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Ty tak serio z tym termostatem? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Nic nie kombinuj. Sprawny układ sam sobie radzi i twojej pomocy nie potrzebuje. Jak jest za gorąco to termostat się otwiera i efekt masz identyczny do tego jaki chcesz stworzyć. Więc wentyl i tak będzie hulać tak jak do tej pory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Sprawny tylko z zegara 100*C po mieście nie schodzi, może to wina czujnika i przekłamuje po wymianie czujnika się przekonamy. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 28 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 100 po miescie to nic nadzwyczajnego. Wentylator odpala sie przy ok 105 lub 107 dopiero Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Może zależy w jakim moto u mnie ok 98-100 już hula:) Po prostu trochu byłem zaskoczony może przewrażliwiony to nie jest mój pierwszy fazer jesienią sprzedałem starszą fz6 i ona nie łapała takich temperatur wcześniej się wentylator załączał. I w tym na 100% przekłamuje wskazania zobaczymy po zmianie czujnika. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi