Misiek5512 Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Witam Mam Kawasaki ZX9R z 2000r .. I borykam się z myślą że puszcza mi uszczelka pod głowicą .. od strony chłodnicy . Natomiast .. olej wypływa centalnie z pod 1 kolektora wydechowego .. Wiem że w niektórych motocyklach jest tam ujście od odwodnienia świec i przy padniętej uszczelce od świecy może tak być, natomiast nie mam pojęcia czy w moim jest to rozwiązane w taki sposób . Czy ktoś z Forum miał styczność z tymi silnikami i wie czy może to być przyczyną ?? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie .. Motocykl na daną chwilę nie ma innych objawów odnośnie samej uszczelki od głowicy. Kolejny problem to termowłącznik wentylatora który przestał go załączać przy 106 stopniach , najprawdopodobniej zakończył żywot , i na daną chwile jest podpiety na pstryczek . powinnien być do wymiany ale chwilowo to kolejne 270 zł w ASO za nowy .. a przy podejrzeniu głowicy schodzi to na 2 plan . Będę wdzięczny za sugestie i pomysły. za błędy w przedstawieniu problemu przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Musisz to miejsce pod kolektorami porządnie wyczyścić i jak znajdziesz 4 malutkie otworki to to będa odpływy z gniazd świec. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5512 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Potwierdzam znalazłem , wcześniej ich nie zauważyłem , Czy ktoś się orientuje jak wygląda naprawa takiej usterki ? sugeruje to nieszczelnośc uszczelki zaworowej czy może być oznaką czegoś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Zdejmij pokrywę i kup to co trzeba czyli 11060AW zależnośi od stanu ewentualnie 11060, 92055 Nie bój się silikonu uszczelki tylko oby w w odpowiednich ilościach.https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/2000-ninja-zx-9r-motorcycles/cylinder-head-cover Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Na moje oko czeka Cię wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów wraz z uszczelkami gniazd świec i uszczelek śrub. W ASO to ok 500 zł, i nie warto szukać zamienników. Często są droższe, i najczęściej nie wytrzymują sezonu. A silikon tylko i wyłącznie na półksiężyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5512 Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Po przeliczeniu w ASO wychodziło by koło 420 zł za graty .. Niby dużo , niby nie dużo . z oszczędnościami różnie wychodzi .. No Dobra tą kwestię możemy uznać za zamkniętą. Dziękuję serdecznie za wszelkie porady i sugestie ;) wymiana tego powinna rozwiązać problem uciekania oleju . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Biorąc pod uwagę ile jest roboty żeby tam się dostać, to nie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Dajcie spokój, więcej za uszczelki niż za regulację luzów zaworowych. Paranoja. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5512 Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 To ile taka robocizna może kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Jak sam zrobisz to tyle co koszt silikonu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5512 Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Nie dotykam się mam dar do psucia własnego moto.. No dobra coś się pomyśli .. Dzięki jeszcze raz za utwierdzenie mnie w domysłach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 No to nie wiem ile może wziąć mechanik. Jak zobaczy że wykładasz 4 stówy na uszczelki to może pomyśleć że jest klient do wydojenia i krzyknie 2 stówy. A da trochę silikonu i po temacie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5512 Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Krzyknęli koło 300 , w sumie i tak mam regulacje zaworów za 2000 km to chyba odrazu i to pykne , trudno najwyzej będę jadł tynk ze ściany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 No to nie wiem ile może wziąć mechanik. Jak zobaczy że wykładasz 4 stówy na uszczelki to może pomyśleć że jest klient do wydojenia i krzyknie 2 stówy. A da trochę silikonu i po temacie. Limo, kur...a zlituj się! :banghead: Co Ty masz chłopie z tym silikonem? Raz, że to druciarstwo w h*j! A dwa, że żaden szanujący się mechanik nie użyje silikonu więcej, niż przewiduje serwisówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Tadeo przeceniasz mechaników :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi