mlodyRS125 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Witam,problem polega na wibracjach w okolicach 5-5.5k rpm. Wibracje odczuwalne najbardziej chyba na kierownicy i setach, ale gdy jadę i motocykl jest w okolicy tych obrotów to w sumie roznosi się to prawie na cały motocykl. Jest to irytujące, bo czacha zaczyna drżeć jakby miała zaraz odlecieć z motocykla(zdjąłem czachę ostatnio, aby sprawdzić czy wszystko ok i nie znalazłem tam nic niepokojącego, wszystko dobrze poskręcane). Po pokonaniu trasy +- 100km i zejściu z motocykla, na rękach jeszcze przez 10 minut czuć "wibracje". Niezależnie od biegu/prędkości wibrację występują. Na postoju też są minimalnie wyczuwalne, ale jednak są.Podkreślę to, że występują tylko w okolicy 5-5.5k rpm, poniżej 5k lub powyżej 5.5/6k, na motocyklu brak jakichkolwiek wibracji, aż do końca obrotomierza. Jest to na tyle uciążliwe, że akurat przy wpiętym 6 biegu 5-5.5k obrotów to prędkość w okolicach 100km/h, czyli typowo do spokojnej jazdy. Naczytałem się dużo w internecie, ale nie znalazłem nic pomocnego. Gix jest po serwisie zimowym: wymienione - opona tył( koło wyważone,zabieraki w bardzo dobrym stanie), napęd, olej+ płyny + wszystkie filtry, klocki tył..Mocowania silnika podokręcane, nic nie jest luźne. Wydech Dominatora + decat załozony. Delikatnie na biegu jałowym słychać kosz sprzęgłowy, ale trzeba się dobrze wsłuchać, tyle, że w suzuki jest to generalnie częsty problem. W zeszłym sezonie czyli +- 2k km temu wykonana była regulacja zaworów + synchronizacja. Miał ktoś może już taki problem ? Bądź, wie ktoś gdzie jeszcze szukać ?Koło magnesowe lub kosz sprzęgłowy mogłyby mieć taki wpływ na te wibracje ? Suzuki GSX-R 600 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Wydech Dominatora + decat załozony. Podejrzewam że tu leży problem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyRS125 Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) Podejrzewam że tu leży problem.Problem w końcówce czy decacie? P.S. Rozkminialem ostatnio czy to nie niesie się czasem od wydechu, ale ciężko powiedzieć. Edytowane 19 Marca 2019 przez mlodyRS125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Ogólnie w zaburzeniu przepływu spalin (względem fabryki) co mogło mieć wpływ na wibracje w określonym zakresie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyRS125 Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Postaram się zmienić końcówkę, lub wyrzucić decat i sprawdzić czy to cokolwiek pomoże, bo katalizator wycięty, wiec szerszego pola manewru nie mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi