tomekv92 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Witam, posiadam zippa pro 50 4t który nagle zaczął bardzo mocno dymić na biało z rury wydechowej, wydaje mi się że pali olej ponieważ od razu jak zauwazyłem dym to sprawdzilem bagnet, mialem pod maks a wtedy pokazalo że minimum po wytarciu bagnetu, dzisiaj rano idę sprawdzam olej i znowu pod maks, mocy nie stracił idzie tak samo jak szybciej, co to może być?Dodam że dym leci też z okolic gwintu świecy Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 20 Września 2018 przez tomekv92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 To w końcu skąd leci ten dym? Może to para wodna? Nie myłeś ostatnio? Nie jechał w deszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekv92 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Więc tak opisze dokładniej, leci bardzo dużo dymu z rury wydechowej, tak samo wygląda jak z gwintu świecy by leciało dam filmik niżej, nie jeździł w deszczu i spaliny nie wyglądaja ani troche jak para wodna i strasznie śmierdzą, w deszczu nie jeździł, w dodatku teraz kapie sobie olej gdzieś z dołu silnika ciężko bylo mi teraz to zlokalizować więc rano dam więcej informacji. W dodatku na niskich obrotach bez gazu zaczął gasnąć Filmik : Edytowane 20 Września 2018 przez tomekv92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Z filmu wyglada jak by sie rozszczelnil z lekka i wali dymem przez uszczelke pod glowica.Do tego najwyrazniej pierscienie lub zawory nie trzymaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekv92 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 No to troche roboty będzie, dasz rade wywnioskować czy cylinder będzie do wymiany? Na jednym forum tak mi napisali ze na 100 procent cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi