tomekv92 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 (edited) Witam, posiadam zippa pro 50 4t który nagle zaczął bardzo mocno dymić na biało z rury wydechowej, wydaje mi się że pali olej ponieważ od razu jak zauwazyłem dym to sprawdzilem bagnet, mialem pod maks a wtedy pokazalo że minimum po wytarciu bagnetu, dzisiaj rano idę sprawdzam olej i znowu pod maks, mocy nie stracił idzie tak samo jak szybciej, co to może być?Dodam że dym leci też z okolic gwintu świecy Z góry dziękuje za pomoc. Edited September 20, 2018 by tomekv92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek96 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 To w końcu skąd leci ten dym? Może to para wodna? Nie myłeś ostatnio? Nie jechał w deszcz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekv92 Posted September 20, 2018 Author Share Posted September 20, 2018 (edited) Więc tak opisze dokładniej, leci bardzo dużo dymu z rury wydechowej, tak samo wygląda jak z gwintu świecy by leciało dam filmik niżej, nie jeździł w deszczu i spaliny nie wyglądaja ani troche jak para wodna i strasznie śmierdzą, w deszczu nie jeździł, w dodatku teraz kapie sobie olej gdzieś z dołu silnika ciężko bylo mi teraz to zlokalizować więc rano dam więcej informacji. W dodatku na niskich obrotach bez gazu zaczął gasnąć Filmik : Edited September 20, 2018 by tomekv92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Z filmu wyglada jak by sie rozszczelnil z lekka i wali dymem przez uszczelke pod glowica.Do tego najwyrazniej pierscienie lub zawory nie trzymaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekv92 Posted September 20, 2018 Author Share Posted September 20, 2018 No to troche roboty będzie, dasz rade wywnioskować czy cylinder będzie do wymiany? Na jednym forum tak mi napisali ze na 100 procent cylinder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts