askod7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Super :) dziękuję za tyle informacji :) w najbliższym czasie udam się do salonu Yamahy na przymiarkę MT :) DARTH VADER jeśli masz jeszcze jakąś wskazówkę to z chęcią posłucham :)Jeszcze raz ja :)MT 07 to będzie najprawdopodobniej moje pierwsze moto :) a więc co myślicie o zakupie do MT crash pasów? czy może lepiej zakupić gmole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelus Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 1,9m i daje rade na tym małym pierdzielu. Ale wyglądam jak na psie (opinia biegłych ekspertów po sporej ilości alko :D ). 200km w tempie 150km/h tez idzie wytrzymać nawet bez szyby ale ta przyjedzie z następną dostawą bo robaki nie wiedzą że jadę bez szyby i skóra za każdym razem do pucowania .Tak na moje to mógłby być 10-15% większy , ten sam piec tylko 850ccm , koło 100-110 kucy , prześwit kapkę wyżej (a i tak jest spory , jak na golasa , po założeniu pługa i paru osłon i stosownych kapci spokojnie dałby radę w lekkim terenie ) . Spalanie zaczyna od 3,8 przy emeryckim tempie a na esce przy zamkniętej manecie potrafi 9 zeżreć . Do 120km/h utrzyma 4,5-5l/100km . No i amorek skrętu - myślę że to dobre lekarstwo na często wstające koło . To prawie MT-09 z Twoich marzen wychodzi ;) MT-09 jezdzilem pierwszym wypustem i dla mnie rewelka! Tylko z manetka musialem uwazac, bo przy faktycznie dosc blisko umieszczonej kierownicy i mojej (jeszcze wtedy) mikrej masie wlasnej, wcale nie musialem mocno odwijac, zeby podniesc przod z ziemi :) Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 MT9 brzmi na fabrycznym wydechu jak pojazdy Dżetsonów (taka kreskówka kiedyś była ) :P ,jak dla mnie przede wszystkim ma brzmieć reszta to dodatki , jakby to zrobili na dwóch baniakach to było by miodzio (tylko pewno wibracje do kwadratu). Właśnie wróciłem z 3mm na torze Łódź dla początkujących :P Wyjebany jak koń po westernie , szpilek w podnóżkach brak , pod koniec szorowanie co winkiel , buta też lekko naruszyłem . Qrwa ten za mały gabaryt naprawdę dał w dupę ale podobało się ,w mojej grupie objeżdżały mnie tylko małe sporty na slickach , niżej nie dało zejść bo podnóżek , podbitki i uślizgi , ale po wewnętrznej łykałem kogo sie dało :D :P Nikt sie nie wypierdolił , wszyscy cali , także polecam . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judas Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opinia bardzo subiektywna po trzech latach na MT-07.Moto absolutnie genialne, chociaż niepozbawione wad.Silnik to cudo dla osób nie usiłujących ścigać się ze wszystkim na drodze. Cudownie elastyczny, bardzo ekonomiczny i zapewniający większe wrażenia z jazdy niż faktyczne osiągi. Taki trochę oszuścik. ;) Wygląd jak wygląd, malutki. Trzeba się przyzwyczaić do tekstów o damskim moto ze strony kolegów. Teksty milkną, jak trzeba tym kolegom pomóc wycofać/podnieść/zawrócić ich za duże motocykle. :biggrin:Nasz ma już 30k km i odwiedził kilka krajów, na Stelvio dał masę radości. :laugh:Jedyną istotną wadą jest trochę za miękki zawias. W Alpy jechaliśmy załadowani pod max odciążenie i to już było bardzo odczuwalne na najciaśniejszych alpejskich winklach. W 2018, w nowym modelu podobno zawias jest twardszy.Polecam ten motocykl w 100%. :) Cytuj ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, MT-07 2015-2018, DR-Z400SM 2016-2019,CBR650F 2018-2022, CRF 250Rally 2019-2022, Tracer7 2022-..., DR650RSE 2023-..., Big-1 2024-..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_AMI7 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Czołem wszystkim, Marzenie się spełniło i mam swój wyśniony motocykl - MT07 z 2017 roku. Ponieważ to mój pierwszy jednoślad, a jest on już całkiem fajnie doposażony przez poprzedniego właściciela, to mam kilka pytań,o które chciałbym Was zapytać: 1. Rury wydechowe pochodzą z układu SC-Project, a końcówka jest Akrapovic'a. Ponieważ obydwa elementy łączą się pod delikatnym kątem i między końcem rur, a początkiem tłumika jest delikatna szczelina, to chciałbym to w jakiś sposób uszczelnić. Jakie są sposoby, żeby sobie z tym poradzić? Czy można nawinąć jakiś rodzaj taśmy na sam koniec rur żeby slip on wszedł na nie ciaśniej i miał uszczelnienie? 2. Przeglądałem dziś akcesoria do moto i zastanawia mnie taka rzecz: Czy jest możliwe przeszczepienie czaszy i lampy z wersji po lifcie (2018) do motocykla wyprodukowanego przed zmianami (2017)? 3. Gdzie szukać nowych akcesoriów do takiego motocykla? Wiem, że jedną z opcji jest oficjalny dealer Yamahy, ale są też producenci, którzy robią swoje aftermarketowe dodatki? W jakich sklepach internetowych u nas warto szukać akcesoriów? Pozdrawiam serdecznieKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterQ Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się po co amortyzator skrętu w motocyklu o tak małej mocy jak MT-07? Przecież prędkości świetlnych i tak nie osiągniemy bo to jest naked.Nie lepiej używać tylnego hamulca przy maksymalnym przyspieszaniu? To przecież najskuteczniejsza metoda anty-wheelie... Edytowane 19 Grudnia 2018 przez PeterQ Cytuj Trzymam kciuki za Daniego Pedrosę i Mavericka Vinalesa w klasie MotoGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreatPretender Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) 3. Gdzie szukać nowych akcesoriów do takiego motocykla? Wiem, że jedną z opcji jest oficjalny dealer Yamahy, ale są też producenci, którzy robią swoje aftermarketowe dodatki? W jakich sklepach internetowych u nas warto szukać akcesoriów? Pozdrawiam serdecznieKamil byle gdzie nie ma to znaczenia, bo w jednym sklepie nie kupisz wszystkiego. Z dodatków polecam przedłużenie przedniego błotnika, + osłona łańcucha z błotnikiem puig - owiewke touring. Gmole rd-moto Zastanawiam się po co amortyzator skrętu w motocyklu o tak małej mocy jak MT-07? Przecież prędkości świetlnych i tak nie osiągniemy bo to jest naked.Nie lepiej używać tylnego hamulca przy maksymalnym przyspieszaniu? To przecież najskuteczniejsza metoda anty-wheelie... że co? pierwsze słyszę . Rozumie jak się leci na gumie ale jako anty-wheelie? Edytowane 20 Grudnia 2018 przez GreatPretender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterQ Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) byle gdzie nie ma to znaczenia, bo w jednym sklepie nie kupisz wszystkiego. Z dodatków polecam przedłużenie przedniego błotnika, + osłona łańcucha z błotnikiem puig - owiewke touring. Gmole rd-moto że co? pierwsze słyszę . Rozumie jak się leci na gumie ale jako anty-wheelie?Wszyscy zawodnicy wyścigowi używają tylnego hamulca, aby motocykl nie wstawał na koło. Czemu? Jeśli podniesie Ci przednie koło zwiększa się opór powietrza i traci się czas, czyli ewidentnie traci się na przyspieszeniu. Wniosek? Niby używasz tylnego hamulca i wydawałoby się, że motocykl powinien być wolniejszy, a okazuje się, że jest szybszy na wyjściu z zakrętów. Dowiedziałem się o tym kilka lat temu i sam stosuję tą technikę :) Edytowane 21 Grudnia 2018 przez PeterQ Cytuj Trzymam kciuki za Daniego Pedrosę i Mavericka Vinalesa w klasie MotoGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judas Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zastanawiam się po co amortyzator skrętu w motocyklu o tak małej mocy jak MT-07? Przecież prędkości świetlnych i tak nie osiągniemy bo to jest naked.Nie lepiej używać tylnego hamulca przy maksymalnym przyspieszaniu? To przecież najskuteczniejsza metoda anty-wheelie...Ale że co? Amor skrętu ma zapobiegać wheelie? ;) Peter, MTek spuszczony ze smyczy już pod koniec 3 biegu zaczynał mi trzepać kierą. Jest mały, lekki i wbrew pozorom wystarczająco mocny, żeby spłatać brzydkiego figla. Oczywiście, na tle R1 itp. to słabiak ale i tak potrafi. :biggrin: Cytuj ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, MT-07 2015-2018, DR-Z400SM 2016-2019,CBR650F 2018-2022, CRF 250Rally 2019-2022, Tracer7 2022-..., DR650RSE 2023-..., Big-1 2024-..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_AMI7 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Panowie, a ja tak z innej beczki. Uruchamiam swoją MT07 i nie świeci się światło mijania. Dolny LED pozycyjny działa, tylne światło działa, stopy i kierunki działają. Mruganie długimi działa. O co chodzi? Panowie, a ja tak z innej beczki. Uruchamiam swoją MT07 i nie świeci się światło mijania. Dolny LED pozycyjny działa, tylne światło działa, stopy i kierunki działają. Mruganie długimi działa. O co chodzi? Panowie, a ja tak z innej beczki. Uruchamiam swoją MT07 i nie świeci się światło mijania. Dolny LED pozycyjny działa, tylne światło działa, stopy i kierunki działają. Mruganie długimi działa. O co chodzi?Problem rozwiązany, w manetce styki na przełączniku nie kontaktowały. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi