Qóba Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Cześć wszystkim, mam następujący problem w świeżo zakupionym Monsterze 695:- przebieg, który jest naliczany na liczniku (zegarach) jest za niski vs. trasa według Google Maps, różnice sięgają 30-40%. Dla przykładu, trasa wg Google Maps 24.1 km, a przebieg wg licznika 15.3 km. Poprosiłem żonę o test - jechała przede mną autem 100-105 km/h i mrugnęła awaryjnymi, u mnie na liczniku była zbliżona prędkość ok. 100 km/h. Jak więc możliwe jest, że prędkość wyświetlana jest prawidłowo, natomiast licznik źle nabija kilometry? Jak zdiagnozować problem lub do kogo oddać motocykl do sprawdzenia? Wiem, że da się żyć z takim problemem, natomiast dla mnie jest to irytujące i chciałbym mieć w 100% sprawny motocykl - do tego dążę. Będę bardzo wdzięczny za pomoc,Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modjo Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Przypadkiem kilometry nie sa w milach? 15.3x 1.6=24.48 wiec wprzyblizeniu sie zgadza. Moze ktos zmienil tarcze w predkosciomierzu na europejska. Edytowane 15 Lipca 2018 przez modjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Motocykl kupiony w polskim salonie, udokumentowana cała historia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 To akurat jeszcze o niczym nie świadczy ;) Wystarczy, że ktoś założył zegary od angola i dał do tego tarcze euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź. Po swoim urlopie podjadę do AC Motors w Rumii i postaram się po VINie coś ustalić, może w historii serwisowej coś jest - motocykl był zakupiony w salonie Probike, ale on już chyba nie istnieje. Czy orientujecie się czy w przypadku, gdyby potwierdziło się, że są to zegary od wersji UK ze zmienionymi tarczami na km/h, to czy da się je jakoś zmodyfikować, aby naliczały przebieg w kilometrach? Nowe zegary kosztują ponad 2.900 zł, a to przecież musi być kwestia jakiegoś oprogramowania czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Może dałoby się coś sklecić mając zegary z rozbitka eu, wtedy z 2 budzików złożyłbyś 1. Zobacz tylko, czy po drodze od impulsatora nie ma podzielnika impulsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dera Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Rada laika (nie widzialem nawet takiego ducatti) - może wystarczy pogrzebać w opcjach? http://www.ducatimonster.org/forums/accessories-mods/195076-change-lcd-km-miles.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 @dera, dzięki za chęci - też o tym myślałem, niestety w M695 nie ma takiej opcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi