Jump to content

Tylny amor XB12 X

Recommended Posts

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z tylnim amorem. Mianowicie po którejś przejażdżce zauważyłem że zaczoł sie lekko pocić na dole przy błotniku. Potem podczas jazdy w dwie osoby wyraźnie odczuwalne było bujanie tyłu motocykla. Wziołem się wiec za regulacjie. Okazuje sie że o ile odbicie ciała i daje się rególować to dobicie mimo krecenia nie zmienia się czyli jest żadne. Zastanawiam się dlaczego. Na poczatku myślałem że amorek dokonał żywota ( z powodu wycieku oleju) i czeka mnie wymiana na nowy. Ale zastanowiło mnie to że odbicie działa i daje sie precyzyjnie i odczuwalnie rególować. Moze macie jakies sugestje?

Z góry dziękuje.

Zapytaj się takich firm jak LTD34, Szczepański Suspesion czy innych ile wezmą za regenerację i tyle. A tu masz nawet ceny, ale trzeba gdzieś wysyłać chyba do niemiec http://power4.pl/serwis/

Buła ma amorki Showa więc części raczej będą mieli dostępne do nich ;)

Edited by przemek96

Bardzo dziękuje za szybka odpowiedź. Na stronie do której link mi podałeś wszystko fajnie opisane i cena 390 zł za regeneracje naprawde atrakcyjna. Ciekaw jestem w jakich jeszcze innych motocyklach był montowany ten sam amortyzator jak ten w Buellu. Czy sa dostepne jakies zamienniki. Gdzie znależć i ile kosztuje oryginał?

https://www.twinmotorcycles.nl/webshop/parts.asp?mc=1&jaar=2006&model=D24E15B7-F0B2-4262-ADEF-0D620F3F304D&sid=9681DFBE-7F4A-483B-8C32-6CCD8C894061

Oni mają wsio do Buell'ów, generalnie cena odrzuca. Można szukać innych lepszych amorków, aczkolwiek cena pewnie będzie podobna (np, Wilbers, Hyperpro, Ohlins). Czy w innych był montowany to nie wiem. Najlepsza opcja to chyba regeneracja jednak...

No tak. Cena powala. Regenaracja to kosz ok. 600 zł z przesyłka więc nie najgorzej. Ciekaw jestem na jak długo amortyzator pozostaje w pełni sprawny po takiej regeneracji. No cóż wydaje mi sie jednak że lepszy regenerowany niz nie sprawny. Pozdrawiam.

Przy tej cenie regeneracji raczej na nią sie skusze. Zakup uzywki niesie za soba spore ryzyko. Niemniej jednak wezme się za to po sezonie bo tragedji jeszcze niema a szkoda byłoby rozgrzebywać sprzęta w środku sezonu. Oczywiście dam znać jak poszło i jakie są efekty.

P.S. Jedzie ktoś do Łagowa w ten łykend?