Damian85 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Witam i o drogę pytam... Jaśnie Pany, co możecie polecić w kategorii "skuter" typu "maxi", jednak z silnikiem 125 (aby żona bez kategorii A mogła go prowadzić)? Zależy mi na tym, aby był duży i nie wyglądał jak gówniana 50-tka dla gimnazjalisty. Ze wstępnej analizy wyłoniłem kilku kandydatów: 1. Peugeto Satelis 1252. Kymco Downtown 1253. Suzuki Burgman 1254. Yamaha X-Max 125 Najbardziej podoba mi się Peugeot, ale wyczytałem, że nie ma do niego w ogóle części i za remonty silnika trzeba bulić prawie tyle, co za cały skuter - czy to prawda? Co polecacie?Przy okazji - czy znacie jakichś sprawdzonych mechaników/warsztaty, które na terenie Wrocławia i okolic mogą dokonać sprawdzenia technicznego upatrzonego motocykla? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam,Damian. ; ) Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichyl Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Miałem okazję jechać 1/3/4 znajomych z czego 1/3 jeżdżą kobiety i trochę krowiaste te skutery jeśli kobita filigranowa. Xmax najlepszy, wizualnie mega i prowadzenie także. Dla swojej kupiłem Hondę pcx a sam ją częściej upalam, mniejsza od tamtych, zwinna, super maszynka. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez cichyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Ja mam Kawe J125 ABS i jestem zadowolony :happy: .Co prawda mam ja dopiero od stycznia ubieglego roku i zaledwie 7 tys.km. przejechane no ale jak do tej pory 0 problemow.Mimo moich gabarytow i z plecaczkiem spoko daje rade.Spalanie okolo 3L-3.5L na 100km. Dosc krowiasta o wadze 188kg,Zbiornik paliwa 13L,ma sporo miejsca pod siedzeniem.Nr.2 ma ten sam silnik co Kawa J125 Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Dzięki wielkie za porady, bracia motonici. Pojeździłem, zobaczyłem kilka modeli na żywo i ostatecznie zakupiłem Kymco Downtown 125. Oby dobrze służył. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalafi Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ja jeździłem Burgmanem swego czasu, ale chyba źle kupiłem bo miałem kilka incydentów z elektryką. Dobrze że miałem serwis pod nosem. Miał trochę twarde zawieszenie jak dla mnie .. Teraz z żoną używamy B-maxa Bartona. Jak za 8000 zł to jestem mega pozytywnie zaskoczony jakością wykonania i komfortem podróżowania. Może trochę więcej mocy by się przydało, ale za to ekonomiczny jest. Ciężko też wymagać od chińczyka 14 KM za taką sumę pieniędzy. Ja mam wersję z oparciem i żonką jest bardzo zadowolona. Sama czasem jeździ nim na zakupy bo schowek też sporo pomieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi