Techdx Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Cześć. Wpadła mi w ręce cebulka z 1996r. Silnik PC32. I mam problem z łańcuchem rozrządu, mianowicie znaki mi się nie pokrywają, na magnecie mam ustawione T. A Góra jest przesunięta, wydech jest ciutke wyżej a ssący niżej, po przedstawieniu o ząbek jest na odwrót. Napinacz jest wysunięty do połowy wszystkie ślizgi wyglądają jak nowe. Przebieg 66000km ale była kupiona w komisie tak więc pewnie jest 2x tyle. Dodatkowo po odpaleniu łańcuch delikatnie chałasuje, nie nagrywam filmiku bo wydech drze jape i sprzęgło klepie jak w każdej cebuli a to skutecznie zagłusza dźwięk na filmie. Niewiem czy mam zacząć szukać nowego łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Kup nowy lancuch i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Łańcuch jest wyciągnięty i przez to znaki się rozjeżdżają.A druga sprawa to nie ustawiasz na T tylko na kreskę obok T. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Łańcuch jest wyciągnięty i przez to znaki się rozjeżdżają. A druga sprawa to nie ustawiasz na T tylko na kreskę obok T.Tam jest kółko z literką t na to jest ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) A nie powinno byc na " 0 " na kole magnesowym i znaku na pokrywie bocznej oraz na wałku rozrządu, wtedy wałek nie naciska na żadną ze szklanek tak jakoś mi się kojarzy ponieważ kiedyś to robiłem,ale głowy nie dam sobie uciąć,popatrz spróbuj bo coś mi się tak kojarzy,płytki są pod szklankami i trzeba zdjąć łańcuszek do ich wymiany Edytowane 2 Maja 2018 przez Maneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Tam jest kółko z literką t na to jest ustawiony No tak, a obok T powinna być kreska, tak jak na zdjęciu: Edytowane 2 Maja 2018 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 No tak, a obok T powinna być kreska, tak jak na zdjęciu: Ale to nie jest od cebuli. Będę miał czas to zrobię zdjęcie Faktycznie pomyliłem się z tym kółkiem, jest kreseczka ale na nią ustawiałem A nie powinno byc na " 0 " na kole magnesowym i znaku na pokrywie bocznej oraz na wałku rozrządu, wtedy wałek nie naciska na żadną ze szklanek tak jakoś mi się kojarzy ponieważ kiedyś to robiłem,ale głowy nie dam sobie uciąć,popatrz spróbuj bo coś mi się tak kojarzy,płytki są pod szklankami i trzeba zdjąć łańcuszek do ich wymianyDobrze wiedzieć o tym, do zaworów też chcę zajrzeć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi