Yaco Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Możliwe, że jest to zależne od budowy konkretnego silnika (wtrysk, benzyna) i montażu samego magnetyzera (miejsce). Mówicie, że cząsteczki paliwa elektryzują się podczas przepływu przez przewody - a co jeżeli te wykonane są z materiału, który nie elektryzuje benzyny? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 24 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 Dzisiaj przyslali mi magnetyzery. Jutro zakladam, troche pojezdze to napisze, czy czuc jakas roznice. Suzi mi ostatnio jakos muli przez chwile przy dodawaniu gazu to spodziewam sie, ze magnetyzery cos pomoga. :lol: Na razie magnetyzery poprawily mi humor :P . W instrukcji zalecaja zakladanie magnetyzera jak najblizej gaznika oraz jesli jest to mozliwe lekkie splaszczenie wezyka przy pomocy magnetyzera. Zeby mi tylko paliwo nie stanelo przez ten zacisk na magnetyzerze :? . Ciekawy jest tez zapis, ze pelne dzialanie objawia sie po przejechaniu 1-3tys km! Czyli pewnie wiosna zacznie dopiero dzialac na calego :D . Producent twierdzi tez, ze po zalozeniu wzrostna wolne obroty oraz bedzie koniecznosc zubozenia mieszanki paliwowej. Slyszal ktos o czyms takim???? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Suzi mi ostatnio jakos muli przez chwile przy dodawaniu gazu to spodziewam sie' date=' ze magnetyzery cos pomoga. :lol: [/quote'] Na taki efekcik to nie pomoże ci nic oprócz porządnej regulacji gaźników wraz z wyczyszczeniem i ustawieniem poziomów paliwa. W instrukcji zalecaja zakladanie magnetyzera jak najblizej gaznika oraz jesli jest to mozliwe lekkie splaszczenie wezyka przy pomocy magnetyzera. Zeby mi tylko paliwo nie stanelo przez ten zacisk na magnetyzerze :? . Zgadza się' date=' w moim był identyczny opis. Ciekawy jest tez zapis, ze pelne dzialanie objawia sie po przejechaniu 1-3tys km! Czyli pewnie wiosna zacznie dopiero dzialac na calego :banghead: . Producent twierdzi tez, ze po zalozeniu wzrostna wolne obroty oraz bedzie koniecznosc zubozenia mieszanki paliwowej. Slyszal ktos o czyms takim???? To jest właśnie dziwne, czemu po przejechaniu tysiąca kilometrów??? Gdy załozyłem w Suzie filtrk K&N i zostały wyrgulowane pod jego parametry gaźniki to od razu poczułem różnicę. Jeśli chodzi o obroty, to też się zgadza, musiałem je lekko "opuścić" Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Zawsze w megnetyzerach jest tak że po ilus tak tyś km. niby ma byc rozniaca... a mi się wydaje że może to być dlatego bo tak: jak zalozysz odrazu to nie ma zadnej roznicy... potem wyjade Ci sie że jest lepiej i wmawiasz sobie że nie wydałeś pieniedzy w bloty i że to dziala i jaki teraz szybki i zrywny jest motocykl...Aż wkoncu "zapomnisz jak bylo" przed magnetyzerem i bedziesz czuł poprawe... a nei bedziesz juz pamietal jak bylo wczesniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 ja na alegro kupiłem dwa magnetyzery za 9zł (oby dwa i koszt wysyłki) załozyłem jeden do auta Renault Megane 1,4i , musze przyznac ze spalanie spadło o 1-0,5 L i oprucz tego nie odczułem zadnej róznicy. To odczucie to nie było tylko moje ale równiez mojego ojca bo auto dzielimy na pół i on to równiez zauwazył. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Dobra a czemu magnetyzery klosztuja 9 zl i po 300 czy po 500 zl sa i wszytkie dzialaja tak samo? jaka to roznica tajna w srodku jest... ze komus sie oplaca sprzedawac kawalek rurki (sorry ale tak mi się wydaje) za 9 zł a komus za 500zł... bez sensu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 dziś w Polscie był program motoryzacyjny ok 10:30 ranoi poruszali tam sprawe magnetyzerów - robili testy w wyspecjalizowanych warsztatach i....nic.magnetyzery nic nie dały w zasadzie dobrze, że zobaczyłem ten program gdyz miałem ochotę za założenie sobie takiego cuda do moturateraz już tego nie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 A ja własnie chciałem dodac że najlepiej było by zmiezyc to w profesjonalnych warsztatach na jakiejs hamowni albo cos.. a tu sie okazało ze już ktoś to zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 27 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2004 Zakładając magnetyzer może nie wzrośnie Ci moc lecz masa pojazdu na pewno :mrgreen: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Zawsze w megnetyzerach jest tak że po ilus tak tyś km. niby ma byc rozniaca... a mi się wydaje że może to być dlatego bo tak: jak zalozysz odrazu to nie ma zadnej roznicy... potem wyjade Ci sie że jest lepiej i wmawiasz sobie że nie wydałeś pieniedzy w bloty i że to dziala i jaki teraz szybki i zrywny jest motocykl...Aż wkoncu "zapomnisz jak bylo" przed magnetyzerem i bedziesz czuł poprawe... a nei bedziesz juz pamietal jak bylo wczesniej! Taka opcja też mi przyszła do głowy, może to i racja. Na szczęście nie kupiłem takiego za 200 czy też 500zł Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 ostatnie bratu stukneło 10000km na oleju przy zamontowanym magnetyzerzeolej wygląda jak nowy jest bardzo czyściutki i niema żadnych zanieczyszczeńprzypominam że ma zamontowane te droższe firmy MULTIMAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 Na czystość oleju, to one napewno nie maja wpływu, w to nie uwierzę. Jak silnik zdrowy, to i olej czysty. A przed założeniem tego cuda olej był czarny po 100km, tak????? Jak się w cos bardzo wierzy, to w końcu wydaje się, że tak jest... Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 Silnik wcale nie jest zdrowy stan jego jest raczej średni z minusemO oleju mówie ponieważ przed montażem magnetyzera olej po 10000km wyglądał fatalnie a po zmianie i przejechaniu kolejnych 10000 z zamontowanym magnetyzerem wygląd wręcz idealnie jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 Marco -> Czy ja dobrze rozumiem Twoje wypowiedzi? Twierdzisz, że po zamontowaniu magnetyzetra (gdzieś na przewodzie paliwowym) silnik się w "cudowny" sposób oczyścił :lol: . Sorry ale dla mnie to bzdury i nieuwierzę w takie opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 No coz nie chcialem tego mowic ale mnie tez to lekko zdziwilo 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi