justom71 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przymierzam się do zakupu nowego silnika z alle..o. Proszę o opinie. W moim silniku wał korbowy ma już luzy na korbie, gaźnik niedomaga, cylinder, tłok, głowica, łańcuszek talie sobie.http://allegro.pl/nowy-silnik-kompletny-do-suzuki-gn125-dr125-i6237286433.htmlMój motor to Suzuki DR 125 2000 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie lepiej wyremontować na dobrych podzespołach to, co masz? Ten z ogłoszenia to chiński silnik niewiadomej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie lepiej wyremontować na dobrych podzespołach to, co masz? Ten z ogłoszenia to chiński silnik niewiadomej jakości.Zastanawiam sie nad jakością regeneracji wału korbowego, Ponoć jest to bardzo skomplikowane, kosztowne a efekt może być mizerny. Chińskie silniki smigaja po 60 tyś km i zużycia nie widać. Tylko czekam na opinie urzytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Włożyłem do ramy DR 125 silnik o który pytałem powyżej. Silnik po przerobieniu przedniego mocowania pasuje, silnik pracuje cicho równo, wkręca się na obroty i szybko z obrotów spada niby jest ok. ale zastanawia mnie kont wyprzedzenia zapłonu, gdyż na wolnych obrotach około 1000 obr/min ten kąt wynosi 38 stopni. Czy to nie zawczesny zapłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Na tym forum piszę sam ze sobą, sam sobie pomagam. Czy jest inne forum Suzuki DR, GN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Problem jest taki, że nie wiadomo kto zrobił ten silnik itp. Mam chinola, Yingang 125 (czyli stary Romet ADV, silnik 156FMI A2) i wiadomo czego to jest kopia, ktoś do tego się przyznaje, lata to w połowie Rometów itp. Napisz kto wyprodukował ten motorek to będzie możliwość znalezienia jakiejś instrukcji. Przyznam, że ja bym tego nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Problem jest taki, że nie wiadomo kto zrobił ten silnik itp. Mam chinola, Yingang 125 (czyli stary Romet ADV, silnik 156FMI A2) i wiadomo czego to jest kopia, ktoś do tego się przyznaje, lata to w połowie Rometów itp. Napisz kto wyprodukował ten motorek to będzie możliwość znalezienia jakiejś instrukcji. Przyznam, że ja bym tego nie kupił.http://allegro.pl/silnik-125-cc-suzuki-gn-dr-125-hyosung-gf-gt-ga-i7155840811.htmlTak mi doradzili koledzy z innego forum. Silnik odpalił "od pierwszego" Pracuje cicho, równo, wchodzi na obroty i spada z obrotów szybko. Ale dziwi mnie ten kąt wyprzedzenia zapłonu 38 stopni na wolnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Aaa jak od tego dostawcy to raczej powinien być spoko. Mam z innych moich forów tylko jego rekomendacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justom71 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Aaa jak od tego dostawcy to raczej powinien być spoko. Mam z innych moich forów tylko jego rekomendacje.Ale co z kątem wyprzedzenia zapłonu 38 stopni na wolnych obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 125ccm są postrzegane mało motocyklowo więc pewnie tutaj wielu użytkowników tego sprzętu nie znajdziesz. Wejdź na bardziej zorientowane pojemnościowo forum, a najlepiej na takie 125 (moderator jednego z nich mieszka tuż koło twojego sprzedawcy). Ja znam swój silniczek a o twoim nie chcę zmyślać bo nie wiem, ale na 100% wielu go używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Kat wyprzedzenia zaplonu o 38 stopni to normalne wyprzedzenie.W moim Triumphie jest 34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo97 Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Czy masz dalej ten silnik z allegro? Jeśli tak to jak się sprawuje i czy warto go kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi