biblo Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Planujemy spać tylko pod namiotem, żadnych hoteli. No to jadąc przez Syberię musicie uważać, bo są tam takie miejsca, gdzie latają miliony jakichś gzów, wielkich much i komarów. Tankując na niektórych stacjach benzynowych nie zdejmowałem kasku i jeszcze przymykałem szybę :excl: Nie ma tam praktycznie żadnej bazy namiotowej, czyli pozostaje spanie gdzieś na dziko. I będzie to naprawdę na dziko, bo odległości pomiędzy jakąś cywilizacją potrafią iść w trzycyfrowe liczby kilometrów :cool: A tak z ciekawości spytam, o ile nie jest to tajemnicą - ten namiot to ze względów ekonomicznych, czy tak po prostu lubicie?I jeszcze jedno pytanie - na jakim moto jedziecie? Edytowane 29 Marca 2018 przez biblo Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ja widzę same superlatywy związane z namiotem; łatwiej wynegocjować cenę hotelu, w podświadomości mam że domek jest zawsze pod ręką. W takiej turystyce najważniejszy jest dobry materac dmuchany z dobrą pompką. Jak sam zauważyłeś, w Rosji odległość miedzy cywilizacjami jest spora. Dam przykład; miedzy Astrachaniem i Machaczkala zastała mnie noc i potężne dziury w drodze- pyk postawiłem namiot i spałem spokojniej że mnie coś zeżre w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ja widzę same superlatywy związane z namiotem Zapominasz o gratach, które trzeba ze sobą ciągnąć... Namiot, jakiś materac, śpiwór. A skoro namiot, to trzeba też mieć ze sobą jakieś podstawowe sprzęty do przygotowania żarcia, herbaty, itp., czyli dochodzą kolejne rzeczy... W sumie uzbiera się tego na jeden kufer i jak jedziesz sam, to jeszcze pół biedy, ale jak we dwoje, to "paka" jest mniejsza ;) Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Eeeeee... co wyjazd to lepiej się organizuję. Ostatnio to normalnie pustawe kufry woziłem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Sieci zarzucasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 no... pierwszy ruski troll bezpośrednio na fm, nie jakieś popłuczyny po rt 😎 jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi