Powerr1 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 WitamMam problem ze swoją r1 coś stuka z lewej strony w okolicy głowicy tak mi się wydaje Najgorzej po rozgrzaniu w przedziale 2000-3000rpmWrzucam filmik Co to może być?...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 A sprawdziłeś uszczelnienie kolektorów wydechowych? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 W rn04 masz system dopalania spalin "PairMod" też lubi pocykać. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerr1 Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Ok wieczorem zabiorę się za sprawdzanie Wczoraj jeszcze osłuchiwałen silnik szczególnie dolną część i nie mogłem zlokalizować tego dźwięku Dodam jeszcze że bardzo szybko gotuje się płyn w chłodnicy... czy padnięta uszczelka pod głowicą też może wydawać takie dźwięki??... Edytowane 11 Września 2017 przez Powerr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Gotowanie płynu to inna droga diagnostyczna i uszczelka to jej konie a jak wiadomo nie zaczyna się od końca. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerr1 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 WitamOsłuchałem dokładnie dzisiaj rozebrałem też owiewki i najgłośniej jest w okolicy głowica-gaźniki z lewej strony Kolektor wydechowy odpada nic nie dmucha te stuki pojawiają się po rozgrzaniu od 70st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ogólnie twój silnik pracuje bardzo ładnie.Spotkałem się już z takim tykaniem które dodatkowo czasami w ogóle nie występowało.Jest arytmiczne względem silnika dlatego obstawiam coś z osprzętu silnika.Masz tam mnóstwo urządzeń, zaworków sterowanych komputerem.Oprócz kolektorów prawdopodobny może być właśnie zaworek systemu dopalania spalin.One mogą być okopcone i dlatego rytmika się zmienia.Wtrysk też może być głośny ale to bym chyba wykluczył. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Rn04 to gaźnik. I tak jak pit pisze ładnie Ci ten silnik chodzi. Moja rn04 to chodziła jak traktor. Moim zdaniem ten dźwięk to blaszki/uszczelnienie kolektora. U mnie po ich wymianie zrobiła się cisza. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerr1 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 To się trochę uspokoiłem już myślałem że panewki.... ale jeszcze dla pewności podjadę na jakiś warsztat 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Ja bym luzy zaworowe dla świętego spokoju sprawdził, choć tutaj podejrzewam system dopalania spalin - mam to samo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1992 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Może łańcuszek rozrządu sprawdź napinacz (moja fzs też chodziła podobnie i właśnie był to łańcuszek i zawory), luzy zaworowe raczej nie bo słychać je najbardziej na zimnym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi