MisterDui Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Cześć. Przejrzałem dużo tematów i dalej nic ciekawego nie znalazłem :/.Chciałbym kupić jakieś Enduro do 4-5tyś i tanie w utrzymaniu( 250 2t i 400 w górę 4T)Na razie mam na oku TTR600 i XR 600 ale xr ma słabe zawieszenie i ciężej kupić coś dobrego w tych pieniądzach a TTR600 była by super tylko ta waga 145kg robi swoje ;PMam nadzieję że pomożecie mi coś ciekawego znaleźć Pozdrawiam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Bez przesady z tym zawiasem w xr..kiepski to jest klr,dr,xt..moze szukaj ttr 600 s nie r , starsze ale tansze..za taką kasę ciężki temat. .stare enduro mające po 25 lat często sa mocno skatowane..byle nie napalac sie i szujac coś w sesownyn stanie. Btw po co zakladasz drugi , taki sam temat ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 za 4-5 tys w sensownym stanie to chyba tylko dt się kupi ? XR w tej kasie będzie chyba ulepem lbo gruzem do doskonalenia mechaniki ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 a do czego będziesz używał enduraka bo nie wszystkie nadają się do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Bez przesady z tym zawiasem w xr..kiepski to jest klr,dr,xt..moze szukaj ttr 600 s nie r , starsze ale tansze..za taką kasę ciężki temat. .stare enduro mające po 25 lat często sa mocno skatowane..byle nie napalac sie i szujac coś w sesownyn stanie. Btw po co zakladasz drugi , taki sam temat ?Tam chciałem porównać te dwa sprzęty . A tu szukam może jakiegoś innego sprzętu ;) A co do TT600S to ona ma Inne zawieszenie przód UPS i nie wiem jak by się w terenie zachowywało ale też rozważę te opcje Głównie to jazda po terenie ale też po asfalcie trochę . Teren 70% 30%asfalt Edytowane 27 Grudnia 2016 przez MisterDui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Dzisiaj przypadkiem zauważyłem na olx, wygląda bardzo ładnie. https://www.olx.pl/oferta/yamaha-xt-350-niezawodne-enduro-super-stan-okazja-CID5-IDjrcWO.html#bb97461f97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancymon Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Przecie TTS ma zawieszenie wyczynowe z górnej półki pożyczone od YZ , tete to jest leśny zapierdalacz tylko że w tej kwocie co ty szukasz to będziesz bardzo długo szukał czegoś co nie wymaga wkładu , a xr ma słabsze zawieszenie tylko jeżeli byś chciał jeździć wyczynowo , do takiej jazdy jak ty potrzebujesz to będzie ok. Bierz cokolwiek z tych motorków XR TTS 600 jak będzie w dobrym stanie , w dwusuwie w tej cenie od ręki dostaniesz ktma do regeneracji , może się trafić KDX250 , TS 250 , CRM 250 , WR 250 ale to bardzo żadko Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Ancymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ale TTS jest jeszcze cięższa od TTR a TT to taka ciapkowata pod względem zawieszenia . A co myślicie o LC4 620 ? I jak to z serwisem tego i z częściami EDIT:Albo jakieś mniejsze pojemności z LC4 w 4T Edytowane 28 Grudnia 2016 przez MisterDui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ale TTS jest jeszcze cięższa od TTR a TT to taka ciapkowata pod względem zawieszenia . A co myślicie o LC4 620 ? I jak to z serwisem tego i z częściami EDIT:Albo jakieś mniejsze pojemności z LC4 w 4TLC4 to świetny motocykl, ale za 5 tysięcy zapomnij żeby dostać cokolwiek godnego uwagi. Wg. mnie masz zgubne podejście do tematu, bo mając mocno ograniczony budżet nie powinieneś skupiać się na konkretnym modelu, tylko szukać okazji - czyli ładnego motocykla, zadbanego w rozsądnych pieniądzach, a takie się zdarzają. I bez znaczenia czy to będzie tt, xr czy nawet dr czy xt. Nawet z takiej yamaszki xt600 będziesz miał więcej radości jeżeli będzie tam wszystko w porządku, nawet jeśli przyjdzie zmienić tłok i łańcuszek rozrządu za 1000zł niż z lc4 kupionego za 5 tysięcy, gdzie włożysz kolejne 3 albo 5, a motocykl dalej nie będzie jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Znalazłem kilka lc4 620 niby porobionych, ale ile prawdy w tym to nie wiadomo i po 5-6k chodzą są i droższe. Ale prawdę mówisz bo jak kupi się grata to wsadzę więcej niż za niego dałem. Ważne żeby kupić to w dobrym stanie i nie wejść na minę która po pierwszym wypadzie rozsypie się w mak . A w tych sprzętach jak coś się zrobi porządnie to polata się kilka dobrych lat przy małym serwisie ;)https://www.olx.pl/oferta/ktm-lc4-620-97r-CID5-IDjoXzG.html#066170e1fchttps://www.olx.pl/oferta/ktm-lc4-gs-620-rd-z-papierami-na-kategorie-a2-z-niemiec-CID5-IDigWw1.html#066170e1fc Edytowane 28 Grudnia 2016 przez MisterDui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Stare motocykle mają jeden minus, ciężki dostęp do części, a jak się już znajdzie daną część, to cena może być zaporowa, także lepiej chyba dozbierać drugie tyle i szukać moto po 2000r. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancymon Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ale nie w czterosuwie i za pinć tysięcy , takie okazje tylko w erze albo mechanik może sobie znaleźć ,a nie świeżak. Te KTM co podałeś trzeba by dobrze obejżec i posłuchać jak pracują . Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Ancymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Po przepatrzeniu waszych komentarzy najprawdopodobniej chyba zdecyduje się na TTR 600 01r. jeden minus to że ciężka no ale przypakuje się i może będzie w sam raz do amatorkiego napieprzania po lasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 generalnie remont każdego 4T jest szatańsko drogi, ttr jak wdepniesz w minę też , a że budżet masz kiepski to rozważ 125 2t duala Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 125 2t odpada sam mam MTX 125 no i już przyszło na coś zmienić. Też zależy mi żeby serwis i koszty utrzymania były jak najmniejsze . Wiem że te sprzęty które podałem są mocarne przy moim MTX ale kto powiedział że trzeba używać 100% mocy maszyny, zawsze można coś poblokować a z nabraniem umiejętności stopniowo zwiększać moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi