R@F Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 w moim Tracerze jest dokladnie to samo ma zimnym odkąd go mam (4tys km,) do teraz czyli 10 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczewicz Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Możesz czekać aż przeskoczy ząbek, albo wydać te 300 zł i mieć spokój. Dla mnie żadna oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczewicz Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 A czy konieczne jest ściąganie pokrywy łańcuszka rozrządu? czy można tę operacje wykonać bez jego ściągania, wymieniając sam napinacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Nie wiem co masz na myśli pisząc "pokrywa łańcuszka". Jeżeli chodzi Ci o boczną pokrywę, to nie potrzeba jej zdejmować. Jeżeli masz na myśli górną pokrywę - czyli kapę zaworową, to tak, należy ją zdjąć. Choć znajdą się głosy, że nie potrzeba, ale w 95% przypadków, podczas wymiany napinacza dochodzi do przeskoku łańcuszka na kole zębatym wałka ssącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Jak już się cykasz żeby rozrząd nie przeskoczył, a chcesz wymienić tylko napinacz, to nie ma potrzeby pracochłonnego ściągania dekla zaworowego. Wystarczy ściągnąć boczny dekiel rozrządu .i przed odkręceniem napinacza między ślizg łańcucha, a blok silnika włożyć nasadkę np. 1/4 - 13mm zapobiegnie to zluzowaniu łańcucha, a Ty spokojnie wykręcisz napinacz. Oczywiście dla 100% bezpieczeństwa wcześniej ustawiasz wał na znaki. P.S. napinacz w streecie jest hydrauliczny po roku 2013 (z blokadą wysunięcia), wcześniej mechaniczny z zapadką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaku Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 WSR - dobry patent, nie pomyślałem, choć u mnie w Tiger'ze roboty byłoby tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi