flas Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Czytam wszystkie wątki, i jestem w szoku gdzie można dotrzeć motocyklem.Sprzęt mam od niedawna, doświadczenia zero.Chciałem pojechać sam na południe Europy, ale w miarę przygotowań przeraziłem się, i na dobrych chęciach zakończyłem.Moglibyście określić gradację, łatwych i trudnych, tanich i drogich, ciekawych i nudncych kierunków. Zdaję sobie sprawę, że to odbywa się w pakietach kilku państw. Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Na wschód. Tam musi być jakaś cywilizacja. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Polecam na początek pozwiedzać Polskę. Kilkudniowy wypad. Szybko się okaże że południe Europy nie takie straszne, a wybrzeża morza Śródziemnego najlepiej się zwiedza właśnie jednośladem. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Zrobiłem kilka krótkich trasek po kraju. Czułem się jak u siebie. W zasadzie rzecz leży w czym innym. Nie mam opanowanego motocykla. Jestem świadomy swoich braków w tym zakresie, i serpentyny przyprawiają mnie o dreszcze. Na motocyklach nie znam się wcale, a w trasie może stać się wszystko. Na moim etapie chciałbym pojechać gdzieś, gdzie będę mógł podszlifować swoje umiejętności i cieszyć się z jazdy, zobaczyć coś ciekawego.ll Edytowane 11 Listopada 2016 przez flas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrzak Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Polecam Rumunie. Bardzo przyjemny kraj, ceny jak w Polsce, ludzie fajni i bardzo przyjaźni, dobre żarcie, dobre piwa i masa fajnych miejsc. Hunedoara, Geamana, Timisoara, Bran, Braszów oraz najważniejsze dla motocyklisty: Transfogarska i Transalpina. Dodatkowo nie trzeba żadnych wiz i daleko nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motif Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Zrobiłem kilka krótkich trasek po kraju. Czułem się jak u siebie.W zasadzie rzecz leży w czym innym. Nie mam opanowanego motocykla. Jestem świadomy swoich braków w tym zakresie, i serpentyny przyprawiają mnie o dreszcze. Na motocyklach nie znam się wcale, a w trasie może stać się wszystko.Na moim etapie chciałbym pojechać gdzieś, gdzie będę mógł podszlifować swoje umiejętności i cieszyć się z jazdy, zobaczyć coś ciekawego.ll osobiście nie wybierałbym się za granicę dopóki się nie poczujesz pewniej na motocyklu i będziesz umiał go serwisować. Zwykle to zajmuje rok, dwa.W kraju jest wystarczająco dużo ciekawych miejsc np Bieszczady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Faktycznie. Przesadziłem na początek z tym motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Zrobiłem kilka krótkich trasek po kraju. Czułem się jak u siebie.W zasadzie rzecz leży w czym innym. Nie mam opanowanego motocykla. Jestem świadomy swoich braków w tym zakresie, i serpentyny przyprawiają mnie o dreszcze. Na motocyklach nie znam się wcale, a w trasie może stać się wszystko.Na moim etapie chciałbym pojechać gdzieś, gdzie będę mógł podszlifować swoje umiejętności i cieszyć się z jazdy, zobaczyć coś ciekawego.ll Może zapisz sie na jakieś doszkalanie. Szkoda by było giejesa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeza Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Doszkolenie to dobry pomysł :)Nie czujesz się dobrze w górach, wybierz na początek Litwę Łotwę i Estonię (albo jakąś kombinację). Na bocznych drogach czasem szutry, na twoje w sam raz. I coś ciekawego po drodze też pewnie się znajdzie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dolce vita Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Polecam Chorwację. Miły,spokojny kraj w sam raz na pierwsze dłuższe wyjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Rumunia i Chorwacja kojarzy mi się z górami, Litwa Łotwa, czy Estonia, totalnie z niczym. Ten pierwszy kierunek pewnie droższy, drugi chyba z niepewną pogodą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damlew Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 hej, polecam Bałkany, trasa - Czechy, Węgry, Rumunia,Serbia,Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina, Chorwacja,kierunek jeszcze w miarę tani jeśli chodzi o koszty a widoki bezcenne,byłem w tym roku, 6 tysia kilo nawinięte w trzy tygodnie,plan trasy ułożyłem sam, plan dnia jazda i zwiedzanie,nocowanie - internet na stacjach benzynowych pod koniec dnia i booking,polecam sobie zrobić na 2-3 noce przerwę od jazdy i odpoczynek,ja odpocząłem w Chorwacji, a potem powrót autostradą do Budapesztu - szybko i opłaty niedrogie jak na moto,pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Patrząc po aktywności w innym temacie, stwierdzam, że ktoś się musiał czegoś nieźle nawąchać:)A teraz na serio się zastanawiam, czy bardziej skupić się na jeździe, czy zwiedzaniu? Bo czy jest sens robić kilometry bez wyraźnego celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allf Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 dołącz do grupy motocyklowej będziesz miał zwiedzanie i się doszkolisz jazdą a i będziesz miał pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Odpuszczam, nigdzie nie jadę. Przyszły rok upłynie pod znakiem doskonalenia jazdy. Po kilku rozmowach opierdzielach dotarło, że wolę mieć radość z jazdy niż być posrany na każdym ostrzejszym zakręcie. Ale trasę będę sobie powoli układał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi