Skocz do zawartości

Honda cr 250 wypalony tłok

rrrrradzio@wp.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam problem z moją cr 250. Został przeprowadzony generalny remont na firmowych częściach jednak po kilku mtg nastąpiło spalanie stukowe i wypaliło tłok od strony wydechu.mechanicy stwierdzili że źle paliwo, dysza. Zamontowalem nowy tłok, została dobrana odpowiednia dysza, wyregolowany gaźnik, powiększone komory w głowicy w celu zmniejszenia sprężania. Kolor świeci kawa z mlekiem. Spalanie stukowe ustalo. Przejechałem 4 mtg i znowu to samo. Ręce opadają ma ktoś jakiś pomysł?

post-43498-0-79018800-1476028742_thumb.jpg

może o zawór wydechowy tłok zawadza ? nie wiem jaka tam jest konstrukcja zaworu strzelam......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

ale w żadnej pozycji nie wystaje ? bo u mnie w crm po szlifie łopatki zaworu wydechowego uderzały od tłok i szlifowałem a to perfidnie wygląda na uderzenie mechaniczne......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

5 może 6 razy

Kazde planowanie zdejmuje z glowicy ok. 0,15 mm, czasami wiecej jak jestmocno krzywa. Czyli masz glowice o ok 1 mm nizsza niz nowa ,

Sprawdz, czy nie przekroczyla wymiaru minimalnego.Wtedy jedyny ratunek to grubsza uszczelka pod glowica.

A moim zdaniem ( i nie tylko moim, gdyz pisza o tym w wielu instrukcjach napraw) glowice nie zawsze trzeba planowac.

Zawsze trzeba ja bardzo dokladnie sprawdzic czy jest plaska i czy nie ma pekniec. W swojej praktyce wielokrotnie zakladalem glowice bez planowania.

Bez koniecznosci ponownego demontazu i montazu. Przebiegi po takich naprawach 30 tys.km, 70 tys. km, 50 tys. km i wiecej.