samzi Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Witam szanownych forumowiczów mam problem z odpalaniem daytona 600 39tys\km a mianowicie podczas pierwszego odpalenia na zimnym silniku trzeba 2-3 razy ja zakręcić żeby odpaliła a gdy juz odpali i rozgrzewa sie obroty silnika nagle zaczynają spadać tak jak by sie dusiła i gaśnie, trzeba trzymać jej lekko gaz tak do 2tys ob. żeby nie zgasła albo dodać trochę gaz jak juz słychać ze zaraz zgaśniejak osiągnie swoje 45stopni juz nie gaśnie obroty nie spadają drugi problem jaki mam to gdy silnik jest juz rozgrzany np po jeździe gdy ja zgaszę i zaraz znowu chce odpalić nie odpala od razu tylko chwile trzeba ja kręcić żeby załapała i jeszcze jedno akumulator jest nowy ale gdy odpala sie ja na zimnym silniku to liczniki czasami nie funkcjonują tak jak powinny przy starcie tak jak by aku było rozładowane, tak jak by przez noc cos rozładowywało akuz góry dzieki za pomoc w rozwiązaniu moich problemów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samzi Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 bardzo rozmowni jestescie xD ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 To jest chyba na wtrysku więc najlepiej byłoby odczytać błędy. Może czujnik temperatury powietrza szwankuje. On chyba ma wpływ na pracę ssania. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
samuel Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Udało się naprawić problem? Chętnie posłucham, bo mam dokładnie takie same objawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts