mareq_bb Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 WitamPrzymierzam się do zakupu w zasadzie jednego z tych dwóch motocykli. Dlaczego one? Budżet mam skromny (do 4000-5000zł).Wiem, że łatwo trafić na trupa biorąc moto z dolnego przedziału cenowego. Grzebania w motocyklu się nie boję, bardziej chodzi mi o dostępność tanich części zamiennych. Czasem przydałaby się możliwość chociaż chwilowego posiłkowania się tanimi częściami z chińczyków. Wadaje mi się, że sporo chińczyków ma silniki pochodne od Gienka i Rebelki. Czy ktoś może potwierdzić używalność takich zamienników? Wiem, że GN ma jeden cylinder, więc i potencjalna naprawa główna będzie tańsza. Do tego podoba mi się jego nader klasyczny wygląd. Z drugiej strony Rebelka jest chyba większa (mam 184cm wzrostu) a do tego ten silnik ładnie brzmi i zapewne dwycylindowiec lepiej sobie radzi. Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Bierz to, co w lepszym stanie albo się bardziej podoba. I tak osiągi niemal identyczne a części do jednego i drugiego jest pełno oraz dostaniesz je za grosze. Ceny za te motocykle i tak są obecnie wzięte z kosmosu i nie współmierne do tego co te sprzęty oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq_bb Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Też mam wrażenie, że sprzedawców pogięło, bo te motocykle powiedzmy z rocznika 1996 powinny kosztować góra 2500zł. Generalnie mam zamiar kupować na koniec sezonu, bo pewnie można liczyć na spadek cen. Przez zimę się go wyszykuje i na wiosnę nawijamy kilometry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Na spadek cen po sezonie w klasie 125 bym nie liczył ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jeździłem na kursie na prawko gn125, jak dla mnie motór bez szału na wysokich obrotach dostaje takich wibracji, że plomby w zębach mogą powypadać. Miałem wtedy hondę mbx80 z 1982r. która mimo mniejszej pojemności była lepszym, lżejszym i w odczuciach mocniejszym motocyklem. Nie dałbym za to więcej niż 2k zł. Zresztą 10 lat temu spokojnie w tej cenie można było kupić taki sprzęt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nie dałbym za to więcej niż 2k zł. Zresztą 10 lat temu spokojnie w tej cenie można było kupić taki sprzęt:) Dokładnie :) Ja swojego GN-a w 2007 roku sprzedałem za 2200 zł bo był w bdb stanie, gorsze chodziły po 1500 - 1800 zł a znaleźć kupca na 125-tkę w tamtych latach to było ciężko bo nikt tego nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi