Marcus175 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam , Chciałem wam przedstawić mój osobisty projekt motocykla suzuki ts 50 x , motocykl jest zarejestrowany , mam filmiki z renowacji częściowo ramy . kłopot mam jedynie z deklem przedniego koła bo wkład od prędkościomierza się zawiesił ale jakoś to naprawie , ostatecznie wymienię cały dekiel . aktualnie motor czeka na malowanie plastików i częściowo skrobanie starego lakieru i dobranie silnika , Postaram się najszybciej podesłać fotki Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zasiadam przy stole i czekam na postęp. Mi też chodzi po głowie TS50 :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) edit https://zapodaj.net/880a139c05224.jpg.html Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Marcus175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Wrzucaj tutaj ;)PS. Mi link nie działa. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) https://www.facebook.com/MaRcUsPrOjEcT/videos/1540184686284066/ ogólnie tu jest dodany filmik z renowacji ramy . silnik był słaby :/ a za 400 zł cylindra z nicasilem nie chce mi się kupować to wole już kupić cały silnik 125 i wstawić od czegoś . jeśli chodzi o rame to teraz dobrze chodzi na wachaczach bo wcześniej ktoś spawał przekładnie wahacza czy jak to się nazywa :D i to jeszcze krzywo XD Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Marcus175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zajebiście wyszło :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 ogólnie wydałbym z jakieś 600 zł na koła a wyszło jak sam malowałem , zakładałem ala mx spoke , dorabiałem szprychy i tp z 40 zł może od koła XD razem 80 zł . rama nie miała chyba 2 mocowań więc musiałem je dospawać , wyszlifować . w sumie macie cały filmik :D z amorem tylnym sie troche bawiłem bo tam są te blaszki regulujące przepływ powietrza podczas odbijania i chyba 40 blaszek tam było do redukcji :/ kierownice zamawiam reinthal , potrzebuje także jakiś przełączników (chyba mz etz 250/1) czacha przód bedzie inna i błotnik chyba albo zostawię poprzedni . jak zamówię silnik chłodzony cieczą jakieś 125 tki to będzie zamawiany cały set plastików /siedzenie / bak itp ma ktoś pomysły jak maluje się dobrze plastiki crossów ? bo jakiś podkładtrzeba użyć zależnie od rodzaju plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Final swapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Nie ma zdjęć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 łapcie po ostatniej wyprawie :/ troche mnie przetyrał i się boje o ten projekt licze na liczne porady bo czasem się zapominam i lece ponad normalność . mam wiele pomysłów miedzy innymi mocowania z lemieszy , dystansówki filtra z gumy przegubu itp . jakoś udało mi się wstawić chłodnice pod bak i mocno się trzymają . pora na dyfuzor . zrypała mi się membrana bo płatki nie dochodzą dobrze . a i robie obecnie tylny błotnik co idzie do wahacza (jezyk od rm 250 montuje) a reszta z blachy nierdzewki na płask . kolejna sprawa to niedługo mam zamiar kupić sciągacz na magneto i dorobić cewke od zasilania by światła to miało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam , Widze że często temat jest przeglądany , mam więc małe pytanie . Jaki kolor byłby przy tym motorze dobrym wyborem ? rama będzie malowana od nowa (tylko rama) i plastiki . chciałbym wiedzieć jakie kolory są teraz na topie . Czy nieb rama i ziel plastiki były by dobrym wyborem czy szykać czegoś innego . Oryginalny w sumie także dobrym rozwiązaniem może być ale właśnie to obkminiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWpez Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 TO może być ciekawe połączenie, ale pomyśl tez może o jakimś podebraniu pomysłu od ktm czy innych motorów z wysokiej półki, tam zawsze kolorystyka jest fajnie zestawiona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witaj . aktualnie jestem na etapie dorabiania spawaka i ocenianie stanu części . musze dorwać nowe listki membrany lub jakoś uszczelnić ją ( pokombinowaćz ustawieniem listków ) by ładnie działała ( kłopot z odpalaniem przez nieszczelność . kolorystyka ktm może być ale baku nie wszczepie i plastików raczej chyba że jakimś trafem błotnik tył i siedzzenie + może przy naprawde dużym szczęściu plastiki z boku bez wiekszych zmian w ramie . szukam teraz strony gdzie kupie membrany / uszczelke pod cylinder . słabo troche mechanik przeprowadził odnowe silnika (wstawił części ale wsystko obok zostawił na aby aby :/ i teraz to poprawiam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi