miki660 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Co może byc przyczyną sporego pisku tylnego hamulca bębnowego. Jest on dośc dokuczliwy bo jest porównywalny z wciśnięciem pełnych obrotów w ecie na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 starte okleiny hamluców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 mogla by byc wilgoc ale to ustapiloby po jakims czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 brud dostal sie do bebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Co może byc przyczyną sporego pisku tylnego hamulca bębnowego. Jest on dośc dokuczliwy bo jest porównywalny z wciśnięciem pełnych obrotów w ecie na biegu jałowym.Sprawdź czy masz tam jeszcze okładziny :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki660 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Okładziny mam i to dobre. Być może są już stare ale ostatnio zdejmowalem koło i czyściłem bęben, więc najszybciej to będzie wilgoć (albo brud) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Okładziny mam i to dobre. Być może są już stare ale ostatnio zdejmowalem koło i czyściłem bęben' date=' więc najszybciej to będzie wilgoć (albo brud)[/quote'] Stare okładziny twardnieją, i moga piszczeć, stąd ten dźwięk.Możesz mieć także luzy na osach szczęk , to także może powodować piszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki660 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2004 No ale wydaje mi się ze okładziony są dobre bo przecież jakieś tydzień przed demontażem koła było wszystko spoko. Tylko teraz wyczyściłem wszystko przesmarowałem rozwieracz szczęk(tylko rozwieracz) smar nigdzie indziej sie nie dostał. tam chyba ciut wodzy się dostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 1 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2004 sprawdz czy masz dobrze ustawione koło tz. czy beben nie kantuje. Miałem taki przypadek ze koło mi sie przestawiło i hamulec zaczoł piszczec. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi