MariuszZZR Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Powiedz tylko czy przed zmianą miałeś ori przednią zębatkę, taką z gumowym tłumikiem? Jeśli tak, a po zmianie napędu na 100% masz akcesoryjną, to nie dziw się takim wyciem. Po prostu te gumy w fabrycznych zębatkach wyciszają napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogigor Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Takie wycie (jak na filmie) to najczęściej skrzynia biegów wydaje lub koła zębate w rorządzie jak np w vfr. Kiedy był wymieniany olej?Może też za mocno napięty łańcuch rozrządu, ale zgaduje teraz. Musiałbym sam go osłuchać.Zacząłem podejrzewać sprzęgło, bo ślizga się od jakiegoś czasu i czuję, że nie łapie jak powinno. Rozrząd aktualnie jest za luźny bo terkocze :P Muszę dociągnąć. Olej wymieniany troszkę ponad rok temu ale przejechałem jedynie 4000 km. Powiedz tylko czy przed zmianą miałeś ori przednią zębatkę, taką z gumowym tłumikiem? Jeśli tak, a po zmianie napędu na 100% masz akcesoryjną, to nie dziw się takim wyciem. Po prostu te gumy w fabrycznych zębatkach wyciszają napęd.Kurde nie zwróciłem uwagi. Jednak pisałem wcześniej, że przełożyłem zębatkę z moto sąsiada i wydawało mi się ciszej. On ma akcesoryjną JT ale 16 zębów jak w oryginale i jadąc jego motocyklem tego wycia nie ma. Myślę jeszcze, żeby ponownie sprawdzić zębatkę 16-zębową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danonek1993 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Czy przednia zębatka była z tłumieniem? ;) jeśli tak masz przyczyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogigor Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Dla potomnych: wymieniłem przednią zębatkę na 16 zębów z tłumieniem (nie OEM, zastępcza) i jest ok :) Wycia nie ma. Musieliśmy jednak rozkuć i przedłużyć łańcuch o 1 ogniwo. Edytowane 21 Lipca 2016 przez rogigor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi