Arczibreslau Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Jade obejżeć jutro gixa. Motocykl podobno ma słaby akumulator i przez to odpala dobrze na zimnym a cieżko na ciepłym silniku. Nie mniej jednak kiedy slnik jest ciepły silnik bez problemu odpali na kablach rozruchowych. kiedy sie zagrzeje to niby tak jak by nie miał siły zakręcić silnikiem. Czy to jest w ogóle mozliwe? Wydaje mi się że powinno być odwrotnie. Na zimnym powinien odpalać gorzej natomiast na ci*łym lepiej ponieważ silnik powinien naładować aku. Chyba żę to regulator napięcia. co o tym ądzicie? Nie wiem czemu temat dodał sie dwukrotnie. Mógł by ktoś skasować jeden? Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez Arczibreslau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Może być problem z rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jeśli aku zużyte, to może być.Dochodzi też kwestia potencjalnie nieodpowiednich luzów zaworowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) uszkodzony regulator też lubi płatać takie figle...Tłumacząc - regulator dość mocno przeładowywuje akumulator który po takim niekorzystnym ładowaniu przegrzewa się i traci sprawność.Tak miałem ze swoją ZX-6R... Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez MłodyWilk22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Tylko w przypadku regulatora to zwykle trwa krótko ... bo kilka takich akcji i akumulator zostanie przez niego usmiercony. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi