grizzli Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Poci się w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnl71 Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) tak z widocznego pęknięcia zaczyna wydobywać się olej , za chwilę zaczynamy rozbiórkę silnika dorzucę parę fotek na koniec dnia , a Ja pewnie będę miał parę pytań I udało się bebechy na wierzchu , chciałem pospawać na zdjętym bloku a tu okazjonalnie psikus 🙂 dziwne że jeździł bez objawów - uszkodzony wał korbowy teraz pytanie jak dobrać wał oznaczenia 5EB 8J. a na korbowodzie 5C , na co zwrócić uwagę przy zakupie ? fotki nie wchodzą 😕 Edytowane 31 Października 2021 przez dnl71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davewdz Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 blok do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnl71 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Czemu blok ? Wał korbowy już czeka nowy okazuję się że ktoś pospawał dziurę z bebechami w środku w skutek czego przegrzał łożysko od skrzyni biegów , element który odpadł od łożyska wpadł na wał i zrobił porządek dodatkowy plus rozbiórki , widoczne pęknięcie - i tu pytanie R6 ma nicasil czy tuleje ? , sprawdzałem magnesem przyciąga ale nie tak mocno jak do tulei szukałem informacji i lipa nic pewnego , znalazłem na aukcjach że sprzedają tuleje do r6 i zaczynam się gubić może jest tu ktoś kto to ogarnął ? poniżej foto z pozostałości łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Zakres prac i ich kosztów nijak się ma do efektów. Nawet jak to poskładasz to klęknie i to wcześniej niż myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnl71 Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) nie ma sukcesu bez walki 😉 co znaczy wcześniej ? rok, dwa czy tydzień? Praca własna koszty tuleja 4 szt. -800 zł kpl. uszczelek 650zł łożysko 50 zł zimowe zajęcie - bezcenne 🙂 Edytowane 13 Listopada 2021 przez dnl71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 14 godzin temu, dnl71 napisał: tuleja 4 szt. -800 zł kpl. uszczelek 650zł łożysko 50 zł a używany cały silnik ile ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnl71 Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) myślę że idziemy w niewłaściwym kierunku temat - Mechanika Ogólna Motocyklowa czyli jak coś naprawić - ewentualnie co jest w silniku używany silnik widziałem gdzieś na allegro 3600 zł https://allegro.pl/oferta/yamaha-r6-rj01-rj03-98-02-silnik-gwarancja-11342763319?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_ss&ev_adgr=Chemia_i_akcesoria&ev_campaign_id=14493242333&gclid=CjwKCAiAp8iMBhAqEiwAJb94z6JIq-tB5iuKRn2_602BsQ23YApzgg716p_ypT7INAJQNjW7GwgXRhoCYn8QAvD_BwE i nie masz pewności co jest w środku wypada rozebrać i zajrzeć , podjąłem ryzyko oddałem dzisiaj blok do wstawiania tulei - ma być gotowe na 15 stycznia 2022 jak już poskładam dam znać co z tego wyszło i ile km zrobi Edytowane 15 Listopada 2021 przez dnl71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Sam już powinieneś zobaczyć w jakim to idzie kierunku, dwa miesiące na wstawienie tulei. Osobiście straciłem wiarę w powodzenie jakichkolwiek regeneracji, wnioski wyciągam na podstawie obserwacji z okresu 15 lat pracy w warsztacie samochodowym. Branża "odrobinę" zbliżona jakby nie patrzeć. Te wszystkie zakłady jadące na wieloletnich doświadczeniach, przez telefon niestety. Na koniec okazuje się że to wszystko loteria, jak chcesz mieć zrobione dobrze to naucz się, kup sprzęt i zrób sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnl71 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 blok naprawiony trochę to trwało i nie obyło się bez zmiany szlifierni pierwszy warsztat we Wro. zmieniał terminy co 2 tyg. i przeciągnął termin o 3 miesiące dopiero warsztat w Piotrkowie poradził sobie bez problemów oraz dotrzymał danego słowa przy takich pracach trzeba uzbroić się w cierpliwość mała przygoda z panewkami serwis yamahy we Wro. nie potrafił pomóc z dobraniem panewek a chwila szperania w Internecie i okazuje się że na bloku i wale oraz korbach są cyferki = i wszystko jasne .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi