Arturo43 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Witam chciałem zapytac czy drugi bieg zawsze wchodzi glosniej od pozostalych. Staram się zapinac szybko i sprawnie jednak zawsze dwójka wchodzi mi podobnie do jedynki i troszke mni to irytuje. Normalka zazwyczaj czy soś papram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie normalka. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 w nowych wchodzi gladko , z wiekiem sie sypie bardziej :D Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ogólnie dokąd silnik zimny to wchodzi gładko jednak na ciepłym problemik lekki. Można temu jakiś zaradzić bez rozbiórki silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Próbuj zmieniać przy innej prędkości obrotowej. Pamiętaj, że między 1. a 2. biegiem masz np. dużo większą różnicę przełożenia niż między 4. a 5. Oznacza to konieczność większej różnicy prędkości obrotowej silnika (a co za tym idzie wałka skrzyni biegów), czyli w praktyce przymknięcia na chwilę dłużej przepustnicy w momencie zmiany biegu. Natomiast im biegi wyższe, tym przymykanie manetki powinno być krótsze. Dla przykładu: w crossówkach albo motocyklach sportowych w ogóle się nie przymyka manetki przy zmianie wyższych przełożeń, bo różnica między 3., 4. i 5. biegiem jest bardzo mała, więc obroty silnika zdążają spaść w ciągu przełączania przełożeń. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Próbuj zmieniać przy innej prędkości obrotowej. Pamiętaj, że między 1. a 2. biegiem masz np. dużo większą różnicę przełożenia niż między 4. a 5. Oznacza to konieczność większej różnicy prędkości obrotowej silnika (a co za tym idzie wałka skrzyni biegów), czyli w praktyce przymknięcia na chwilę dłużej przepustnicy w momencie zmiany biegu. Natomiast im biegi wyższe, tym przymykanie manetki powinno być krótsze. Dla przykładu: w crossówkach albo motocyklach sportowych w ogóle się nie przymyka manetki przy zmianie wyższych przełożeń, bo różnica między 3., 4. i 5. biegiem jest bardzo mała, więc obroty silnika zdążają spaść w ciągu przełączania przełożeń.Pomogło jest lepiej dzięki Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W CB 500 miałem zmiane na 2-kę głośno.Teraz w Deauville 650 cichuteńko skrzynka chodzi jak kolęda "Cicha noc" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Technika zmiany biegow do poprawy.Praca gazem, preloading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Technika zmiany biegow do poprawy.Praca gazem, preloading.Pewnie tak , musze popracować bardziej intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 No właśnie z tą techniką to jest różnie. Sam się łapię na tym, że czasem się zapominam i zapinam dwójkę zanim klamota trochę rozpędziłem. A, że ciężki jak cholera to lubi zamulić. Mam tak na początku, jak ruszam. Później już pamiętam i wszystko gra jak ta lala. To tylko moja nieuwaga. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merlin1991 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 u nas na instrulktażowym również wchodzi kiepsko dwójka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi