Spidi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Witam. Mam do was ogromna prosbe- czy ktos orientuje sie jak wyglada akyualnie koszt importu maszynki z USA?Aktualnie jestem za wielka woda od ponad dwoch miesiecy i z racji ze wakacje przekroczyly polmetek i za maxymalnie dwa miesiace chce byc w Polsce zaczalm intensywnie poszukiwac jakiejs maszynki z ktora chcialbym wrocic. Mysle ze nie tylko mi sie to przyda bo wiele osob czesto o to pyta i zastanawia sie jak to wszystko wyglada.Czy moze mi ktos dokladnie odpowiedziec na pytanie jakie oplaty musze poniesc przy imporcie do Polski? Wiem ze napewno jest clo ale roznie slyszalem- jedni mowia ze 6% inni ze 9-10%.Kiedys zdaje sie byl VAT 22% ale czy obowiazuje nadal(jestesmy juz w Unii wiec moze jakies zmiany)?Slyszalem tez cos o akcyzie ale nie mam pojecia czy wogole jest a jesli tak to ile?Jakie sa koszty rejestracji?Czy sa duzo wieksze niz normalna rejestracja maszyny ktora juz byla zarejestrowana w polsce(karta pojazdu jest wymagana)? Ile kosztuje wyslanie statkiem do Polski, ile mniej wiecej czasu motorek plynie do PL i przez jaka firme najlepiej do zrobic(do kogo tym uderzyc?). Bardzo prosze o porade i jakies informacje i wskazowki. Sprawa jest dlamnie BARDZO PILNA bo mam kilka okazji na oku i musze szybko skalkulowac koszta zeby wiedziec jaka cena jest na konkretne motori atrakcyjna a w ktorym punkcie przestaje juz byc okazyjna. Czekam na wszelkie odpowiedzi i z gory bardzo dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 w chicago jest firma co za 350$ posle Ci moto do czestochowy , moto szukaj z tgz "salvage" mozesz wyrwac cos bez prawa rejstracji ponownej w usa za 10% albo i mniej wartosci rynkowej ( o ile dobrze sie wkrecisz) ale przewaznie ok 60% taniej :!: rejstracja w polsce nie bedzie problemem :!: np bez prawa rejstracji za 4 tys $ mozesz spokojnie wyrwa bez ryski suke 2002 gixxer 750 Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 OK spoxik- z tym wlasnie jest wiekszosc tych motorkow( "salvage title").A jak nazywaja sie te co nie maja prawa rejestracji? A gdzie ty szukasz?? Ja z tego co zdazylem sie zorientowac to albo trzeba trafic dobra prywatna oferte albo miec wejscia bo na E-bayu albo przez firmy handlujace rozbitkami(jak www.argocycles.com ) ciezko znalezc cos naprawde okazyjnego. Ja narazie dowiedzialem sie ze sa takie aukcje na podobnej zasadzie jak E-bay z ta roznica ze pojazdy moznal licytowac rowniez bedac w siedzibie firmy nie tylko przez net. Problem jedynie w tym ze to sa aukcje profesjonalne i zeby tam kupic i wogole zobaczyc co maja trzeba miec licencje dealera a to nie taka prosta sprawa bo troche kosztuje i wymagaja masy papierow i cale nie znaczy ze dostaniesz ta licencje. Dowiedzialem sie przypadkiem ze jeden znajomy ma taka licencje i za pewna dodatkowa odplatnoscia moze mi cos tam kupic.Narazie mam namierzona pewna fajna sztuke i mam nadzieje ze wszystko z nia OK(widzialem fotki ale chce sprawdzic czy tylko to co na fotkach jest do roboty czy moze cos jeszcze...lepiej zeby nie bylo niespodzianek). Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to w poniedzialek ede ja licytowal i oby mnie nikt nie przebil... oby udalo sie wrwac za dobre pieniazki.Dam znac jak bede wiedzial jakie sa szczegoly to moze ktos iny tez skorzysta... Aha- Szramer a jak szukac takiej firmy? Tzn. gdzie i o co pytac bo DHL i UPSy nie wchodza w gre bo to expreowe przesylki i bardzo drogie a nic innego nie przychodzi mi do glowy.Ile motorek bedzie plynal do Polski? Napisz jeszcze jak mozesz jakie oplaty musze w kalkulowac w koszt zakupu motorka tzn. to wszystko co bede musial zaplacic zeby zarejstrowac maszynke...albo chociaz czesc zebym orientacyjnie wiedzial jaki to rzad pieniedzy... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 koszt rejestracji motóra sprowadzonego z USA nie różnie się od kosztów rejestracji moto sprowadzonego z każdego innego kraju (nie tylko 'juni'), a zamyka się w granicach ~650PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 OK a co z oplatami jak clo, podatki akcyza itp??Clo jest napewno tylko jakiej wysokosci i czy jest tylko clo czy cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolaj Opublikowano 2 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2004 czy zna kto adres lub telefon do tej firmy ze stanow lub jakies namiary do czestochowy tam gdzie oni to sprowadzaja w sprawie sprowadzenia motocykla z usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mla Opublikowano 4 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 A tak bajdełej... kiedyś widziałem w necie taką stronę z motorkami powypadkowymi i w większości już odbudowanymi w USA, ale bez prawa rejestracji w USA. Ktoś może wie o co mi chodzi :?: :?: ... bo grzebałem na forum i nie znalazłem :cry: :cry: także myślę o sprowadzeniu takiego sprzęta :mrgreen: :mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekc Opublikowano 4 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2004 Ja chciałem sprowadzić moto ale z niemiec,znalazłem pewnego typa w gazecie motocyklowej ze zajmuje sie tymi rzeczami zadzwonilem, zapytalem, no ma cena dobra sprzet taki jak chce.Pytam jak dalej sprawa wyglada, a on mówi przesłać zaliczke na konto tydzien i maszyna w domu. Podal namiary tzn adres nr. konta . No i ja idiota podjarany wizja nowego moto wysylam mu kase ;) nawet nie widzac typa na oczy(1tyś) on przez pare dni dzwoni mówi żeby sie nie denerwować ze wszystko jest ok itd i nagle cisza ani typ telefonu nie odbiera ani moto . Mówiac krótko az mnie du..a do dzis boli tak mnie załatwil :( Pier...ny kozak z kozakowa co kozy ru..ha.Ale jeszcze mam nadzieje ,co miesiac gazetke kupuje a może sie pomyli i trafie na niego. NO TO POGADALEMPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 [shadow=darkblue:1481800ff8][shadow=black]szramer napisł:moto szukaj z tgz "salvage" mozesz wyrwac cos bez prawa rejstracji ponownej w usa za 10% albo i mniej wartosci rynkowej ( o ile dobrze sie wkrecisz) ale przewaznie ok 60% taniej[/shadow:1481800ff8][/shadow] a skoro dobry moto, to za co bez prawa rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 K... jeszcze nie do końca opanowałem to pisanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 5 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2004 bo kiedyś był bardzo niedobry i teraz juz w USA nie wpuszczą Cie na ulice taką "hybrydą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Czyli klasyczny motocykl po dzwonie, tylko, że przygotowany przez amerykanów, jako prawie pełnowartościowy towar ;) (Polska śmietnikiem świata) :( ;) :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 zawsze można iść do salonu i wybrać jakąś dziewicę nieśmiganą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Ale dziewicę trzeba najpierw dotrzeć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas7 Opublikowano 7 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 to jest najlepsze jeździsz sobie 150 km/h nie używasz obrotów powyżej 5 tys, ale masz obiecane ze za 1000 km Ci się odda w 100%. :( Dla mnie rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi