yo998 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mam problem z moją hondą mtx 80 lc , cały czas mi ją zalewa , chociaż odpala od 1 zawsze, ale nie ma siły jechać (muli się , nie wkręca na obroty, pluje z wydechu nieprzepaloną mieszanką o konsystencji czarnej gęstej mazi , dymi mocno ) ale gdy zakręcam kranik dostaje kopa wkręca się i jeździ jak głupia , gdyby pływak był metalowy to sprawa byłaby jasna ale tu jest plastikowy którego nie da się podgiąć , miał ktoś taki problem? pomocy :sad: Emotikon frown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Napewno da sie plywak ustawic. Leje sie paliwo z przelewu?Ssanie nie zacielo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 W MTX'ie nie da się ustawić pływaka - do wymiany zaworek. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ssanie ok , zaworek nowy mam założony , z przelewu się nic nie leje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Masz zapchany wydech.Ściągnij wydech i dmuchnij w dyfuzor i w tłumik Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Też nie , spaliny wylatują elegancko , kilka dni temu bawiłem się też dyszami , ogólnie wszelkimi możliwymi ustawieniami i nic , dziś spróbuję przerobić jakoś pływak zapasowy, żeby zmniejszyć poziom paliwa , bo poza tym to już nie wiem co mu może dolegać :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ciekawe jak to stwierdziłeś, że spaliny wylatują elegancko. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Stwierdziłem to wzrokowo , widzę jak wylatują , poza tym jak by był zapchany to po zakręceniu kranika raczej by nie jeździł normalnie , zmieniam gaźnik na dellorto 21 . Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jeśli tak dobrze się na tym znasz, to po co pytasz na forum???jak by był zapchany to po zakręceniu kranika raczej by nie jeździł normalnieNormalnie nie, ale na pewno lepiej. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Pytałem bo nie znam się na mtx'ach , dopiero go kupiłem , myślałem , że może ktoś miał podobny problem i by mi poradził , wczoraj zajrzałem do wydechu jest czysty , chyba niedawno przepalany nawet , teraz zaczął rzygać paliwem przez wydech , więc postanowiłem zmienić gaźnik przy okazji będzie on większy i dostępne są do niego części , myślę , że to pomoże . Dzięki i wesołych świąt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Pomogla wymiana gaznika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Jeszcze nie wiem , czekam na kuriera .Jak zamontuję to napiszę , może się to komuś przyda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yo998 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pomogła , polecam zastosować np. dellorto 21 + filtr typu revo air box , ale sprawdź najpierw czy ci zawór membranowy nie przepuszcza , bo to może być również jego wina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi