Gwizdak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Pany mam problem zakladam cdi do motorku w ktorym byly platynki i teraz moje pytanie jak orginalnie w skuterach 2t jest ustawione magneto wzgledem tego czujnika nad magnetem gdy tlok jest w gmp chodzimi czy ten pasek namagnecie jest centralnie na wprost tego czujnika czy jak ma byc prosze o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 a od czego masz cdi ? motoplat ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 ZE SKUTERA JAKIEGOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 to jakiś skuter pewnie ma serwisówkę i tam pisze jakoś jak jakoś ustawić zapłon żeby jakoś odpaliło i tym należałoby się sugerować :D nie ma reguły nieraz jedna kreska oznacza gmp druga zapłon nieraz innaczej...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 potrzebuje jedynie fotki magneta gdy tlok jest w gmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Różne moto mają różne wyprzedzenia zapłonu, więc różnie będzie ustawione wszystko w innym silniku. Szukaj znaku T i patrz jego ustawienie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 to nie o to chodzi ja nie chce ustawic zaplon tylko chce go zamontowac tak by odpalil i musze wywiercic dziury w przyblizonym miejscu by go zamontowac a dopiero ustawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Masz tu pokazane kiedy następuje iskra w zapłonie cdi,choć jeśli masz impulsator na dwa kable to impuls może występować na początku a nie na końcu znacznika na magnecie,wtedy będziesz musiał zamienić kable miejscami,duzo jest informacji na necie o takich przeróbkach,bez lampy dokładnie tego nie ustawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 widzialem to ale to mi nic nie mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdak Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam czy polozenie impulsatora ma znaczenie?? czy moze byc w ktorym kolwiek miejscu bo u mnie w tym miejscu najlepiej sie miesci, iskra jest ale moto ciezko pali i strzela strasznie, skad mam wiedziec w ktorym miejscu powinien znajdowac sie on prawidlowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Domyślam się na czym Twój problem polega i sądzę, ze po prostu musisz zrobić spora regulację impulsatorem i wtedy to rozwiąże Twój problem.Lepiej, rzecz jasna, wypust zamocować wcześniej niż GMP i wtedy dostosować ustawienie impulsatorem. P.S. Nie spamuj tym samym tematem poproszę. Jeden wystarczy. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi