majster96 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 witam,Mam problem z moją YamahąGdy ją zapalam na ciepłym silniku (bez ssania i gazu) to ładnie sobie pyrka na ok. ~1200-1300 obrotów, ale jak chociaż delikatnie ruszę manetką to obroty od razu rosną do 5-7tys. i sobie tak chodzi na tych obrotach dopóki nie przytkam tłumika, albo nie "zdławię" jej na jedynce, wtedy obroty spadają do tych 1200-1300.Dodam, że gaźniki były czyszczone, króćce szczelne, świece nowe. Motocykl to Yamaha FZR400 RR z zaworem EXUP Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 witam,Mam problem z moją YamahąGdy ją zapalam na ciepłym silniku (bez ssania i gazu) to ładnie sobie pyrka na ok. ~1200-1300 obrotów, ale jak chociaż delikatnie ruszę manetką to obroty od razu rosną do 5-7tys. i sobie tak chodzi na tych obrotach dopóki nie przytkam tłumika, albo nie "zdławię" jej na jedynce, wtedy obroty spadają do tych 1200-1300.Dodam, że gaźniki były czyszczone, króćce szczelne, świece nowe. Motocykl to Yamaha FZR400 RR z zaworem EXUP PozdrawiamA podczas czyszczenia gaźników nie wyszło przypadkiem, że są już strasznie wyrobione korpus, przepustnica i dysze? Ew nieszczelny zaworek od ssania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 te gaźniki mają ok. 25tys. przebiegu więc raczej wątpię żeby się wyrobiły, w wolnej chwili sprawdzę jeszcze ten zaworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 sprawdź krućce i ogólnie lewe powietrze, masz ewidentnie za ubogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) króćce sprawdzałem, są szczelnerozpylałem samostart w okolicach króćców, gaźników, króćców od airboxa a obroty nawet nie drgną @Jeszcze jedno pytankoMoże się tak dziać przez to że iglica jest ustawiona za wysoko? Mam ustawioną na drugim rowku patrząc od dołu iglicy, czyli dość wysoko Edytowane 6 Grudnia 2015 przez majster96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 skład wolnych obrotów może być za ubogi, a z innej beczki: nie masz za bardzo napiętych linek gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 toowdie, pierwsze co zrobiłem to poluzowałem linki, więc nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 wykręć śruby składu mieszanki wolnych obrotów o dodatkowe 0,5 obrotu i napisz co się dzieje. w ogóle od kiedy Ci się tak dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wtedy gaśnie bo obroty są za niskie.Od samego początku kiedy kupiłem ten motocykl od znajomego za "czapkę drobnych". W motocyklu nie było ładowania i nie było akumulatora, odkąd udało mi się go uruchomić to właśnie takie cuda mi się dzieją.Zamieszczam filmik z problemem https://www.youtube.com/watch?v=dCyIIChJIzk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tak myślałem że to świeży nabytek. Tak że te 25 tys. to możesz włożyć między bajki. Szukaj zapasowych gaźników. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 mam gaźniki, jutro je wyczyszcze i zaloze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 wymiana gaźników pomogłaprzy rozbieraniu starych gaźników okazało się że były wytarte iglice i prawdopodobnie gniazda, dla pewności wymieniłem całośćdzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 wymiana gaźników pomogłaprzy rozbieraniu starych gaźników okazało się że były wytarte iglice i prawdopodobnie gniazda, dla pewności wymieniłem całośćdzięki wszystkimpo 25 tys km, no patrz niemożliwe :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi